van der Horst

Tours: Riccardo Geltrude pakt allereerste NASCAR-zege - Longin op podium

Riccardo Geltrude - Double T by Nocentini Ford Mustang
Riccardo Geltrude - Double T by Nocentini Ford Mustang
Riccardo Geltrude heeft in een spannende eerste Elite 2-race op de Tours Speedway zijn allereerste NASCAR-zege ooit gepakt. De Italiaan, derde in de tussenstand, verschalkte achtereenvolgens Stienes Longin en Thomas Ferrando op weg naar het hoogste schavot. Longin had in de openingsfase beide kemphanen moeten voorbijlaten en eindigde op een knappe derde plaats, voor grote concurrent voor de titel Salvador Tineo Arroyo.
Stienes Longin - PK Carsport
Stienes Longin - PK Carsport
Thomas Ferrando leek over veel meer snelheid te beschikken dan Stienes Longin, die het niet onder de markt leek te hebben aan boord van de Brass Racing Ford Mustang, de wagen die zijn PK Carsport Chevrolet SS vervangt nadat deze eerder deze week crashte tengevolge van een nukkige gaskabel. Waar de leider in de puntenstand het pleit won bij de start, bleef Ferrando aandringen bij Longin. Na wat (letterlijk) trek en duwwerk, worstelde de Fransman zich voorbij onze landgenoot en als laatstgenoemde enkele ronden later kort een foutje maakte, glipte ook rookie Geltrude binnendoor. De Italiaan met lucky number 7 begon aan een inhaalrace op de leidende Ferrando en paseerde zijn merkgenoot met nog enkele ronden op de teller om zo oververdiend de zege te pakken.

Jerry De Weerdt - BRASS Racing
Jerry De Weerdt - BRASS Racing
Jerry De Weerdt was betrokken in een aanrijding en sloot als dertiende af, nog steeds goed voor een podium in de Legend-klasse. De snelste ronde kwam op naam van Stienes Longin, die daarmee morgen om 10:30 ook vanop de pole mag starten voor race 2.





--- Uitslag Race 1 Elite 2 - NASCAR Whelen Euro Series Tours Speedway 2016 (pdf) ---

Foto's: Martijn Wouters & NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 25 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tours Speedway.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons