van der Horst

Tours: Stienes Longin wint!

Stienes Longin
Stienes Longin
De voorbije twee races moest Stienes Longin de overwinning aan zich laten voorbijgaan, maar het allerlaatste treffen van het reguliere NASCAR Whelen Euro Series-seizoen schreef onze landgenoot toch weer op zijn naam. Longin, in de #11 PK Carsport Mustang in Brass Racing-kleuren, overleefde enkele neutralisaties en hield aan de meet uiteindelijk de Fransen Thomas Ferrando en Hugo Bec af voor de zege.
Start Tours Elite 2
Start Tours Elite 2
Bij elke (her)start, en dat waren er toch weer een aantal, hield Stienes Longin het hoofd koel en kon hij telkens wat afstand nemen van zijn tegenstanders. Ook de snelste ronde had Longin jr. overigens op zijn naam gezet. Na de feedback uit de eerste race gisteren, had PK Carsport de set-up van de bolide aangepast om het overstuurde karakter van zaterdag weg te werken. "We gaan vandaag met een eerder ondersturende wagen op pad, in de hoop zo eenvoudiger weerwerk te kunnen bieden aan de aanvallen van mijn concurrenten", liet Stienes Longin optekenen voor de start, een tacktiek die hem achteraf gezien geen windeiren opleverde.

Podium Tours Elite 2 - race 2
Podium Tours Elite 2 - race 2
Guillaume Deflandre viel net naast het podium, op een knappe vierde plaats, net voor PK Carsport's tweede wagen, het exemplaar #24 met Gabriele Gardel. De ervaren Zwitser hield Salvador Tineo Arroyo af; de Spanjaard ontpopte zich dit seizoen tot een van Longin's grootste concurrenten voor de titel. Jerry De Weerdt was in de eindfase betrokken bij een aanrijding en zou in de achterste gelederen van het veld eindigen.

Om klokslag 15H werken de Elite 1-rijders hun tweede race van het weekend af. Vanavond moeten de heren piloten uit Elite 2 hun schrapresultaat bekendmaken, alvorens het startveld na een drietal maanden rust naar Italië trekt voor de semi-finals (in Adria ditmaal, niet in Magione) om vervolgens het seizoen af te sluiten met een, hopelijk, spetterende finale in het kader van het American Festival op ons eigenste Circuit Zolder.

Uitslag volgt...

Foto: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 26 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tours Speedway.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons