van der Horst

Valencia: Rocca (Elite 1) en Renauer (Elite 2) eerste polemen

Florian Renauer - Dexwet Renauer Motorsport - Ford Mustang
Florian Renauer - Dexwet Renauer Motorsport - Ford Mustang
Vanochtend werden op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia de kwalificaties verreden voor de eerste manche van de Nascar Whelen Euro Series. Zowel voor Elite 1 als Elite 2 stonden er twee kwalificatiesessies op het menu om de pole voor de eerste wedstrijd te bepalen in de meeting die vorig jaar een van de populairste van het seizoen zou blijken. Bij Elite 1 ging de beste startplaats uiteindelijk naar Nicola Rocca, terwijl bij Elite 2 Florian Renauer primus was.
  • VR Racing
Jerry De Weerdt - Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Ford Mustang
jDe kwalificaties voor de eerste race van de Nascar Whelen Euro Series werden verreden volgens een nieuw format, overgenomen van de NASCAR Sprint Cup Series. In de eerste acht minuten van de kwalificaties werd er gestreden voor een plaatsje op de eerste zes rijen van de startgrid. Vervolgens mochten de 12 snelste rijders onderling bikkelen voor de pole in de eerste race. Het was Anthony Kumpen die in zijn PK Carsport Chevrolet SS de snelste chrono klokte (1:41,315) in het eerste luik, van nabij gevolgd door Ander Vilarino en Eddie Cheever; idem aan de einstand in het kampioenschap van vorig jaar. Van Belgische zijde stootte ook Bert Longin door, terwijl Eric De Doncker en Jerry De Weerdt achteraan het pak zullen starten op respectievelijk de 21e en 24e plaats.

Bij de eigenlijke superpole gingen de tijden nog met bijna een seconde omlaag en was het Nicolò Rocca die met 1:40,653 de pole voor de seizoensopener pakte, voor Borja Garcia, Eddie Cheever en Ander Vilarino. Anthony Kumpen start op de derde rij, met teamgenoot Bert Longin één rij verder. Christophe Bouchut klokte de twaalfde chrono, maar was tijdens de superpole zelfs trager dan tijdens de knockout-sessie.

PK Carsport - Chevrolet SS
PK Carsport - Chevrolet SS
Bij de Elite 2's was Florian Renauer primus in de knockout-fase, op zeven tiende gevolgd door de full season debuterende Stienes Longin en Gianmarco Ercoli, terwijl nieuweling Martin Van Hove aanhaakte als vierde. Eric De Doncker, die net als Jerry De Weerdt zowel de races in Elite 1 als Elite 2 afwerkt, verbeterde zijn chrono uit de Elite 1 sessie en mocht door naar de superpole dankzij een negende tijd. Ook De Weerdt draaide een snellere chrono, maar strandde op de 16e plaats. In de vijf minuten durende Elite 2 superpole ging de beste uitganspositie uiteindelijk naar Florian Renauer. Martin Van Hove en Stienes Longin eindigden respectievelijk op een prima vierde en vijfde plaats, terwijl Eric De Doncker als elfde afklokte.

Foto's: Nascar Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 25 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons