van der Horst

Valencia: Belgen mee vooraan tijdens trainingen - Stienes Longin snelste

Stienes Longin
Stienes Longin
Vandaag werden op het Circuit Ricardo Tormo te Valencia de eerste vrije trainingen van het NASCAR Whelen Euro Series seizoen 2016 afgewerkt. Op het programma stonden vier oefensessies van elk dertig minuten, waarbij Elite 1 en Elite 2 telkens tweemaal in actie kwamen. Elite 1-rijder Frederic Gabillon was de absoluut snelste man vandaag, met Anthony Kumpen op net geen drie tiende en Bert Longin, twee jaar geleden nog goed voor de pole, op vinkenslag op een halve tel. Stienes Longin zette zijn titelambities kracht bij en reed puik de snelste chrono in Elite 2.
  • STX Motorhomes
Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
Anthony Kumpen kreeg gisteren tijdens een testsessie nog af te rekenen met een stukke motor en reed bijna geen meter. Die problemen leken vandaag achter de rug, want de voormalig kampioen was bij de les. "We hebben hard moeten werken aan de set-up, het gebrek aan rijtijd na de problemen van gisteren speelt ons nog parten", zuchtte Kumpen. Nog beter verging het Stienes Longin die de dag afsloot als beste in Elite 2. "De auto ging goed, de set-up is in orde en ook het team heeft zijn zaakjes op orde", vertelde de Vlaams-Brabander in een korte reactie. Guillaume Deflandre klokte een derde chrono, terwijl Eric De Doncker en Jerry De Weerdt respectievelijk als negende en zestiende aansloten in een laatste sessie waarin tot tweemaal toe de rode vlag diende bovengehaald te worden.

Jerry De Weerdt
Jerry De Weerdt
Vermelden we nog dat Marc Goossens, dit seizoen zoals geweten teamgenoot van Jerry De Weerdt bij Brass Racing, de laatste Elite 1-training net buiten de top tien eindigde; Eric De Doncker werd 15e en Jerry De Weerdt 18e. De Weerdt: "Over het algemeen verliep alles goed, we hebben goeie vrije trainingen gehad vandaag. Hier en daar moet nog wat gesleuteld worden aan het afstelwerk. Dat komt morgen allemaal in orde, we kijken dus uit naar de kwalificaties." Geen spoor overigens van Barry Maessen in de uitslagen.

Foto's: Stienes Longin, PK Carsport & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 22 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons