van der Horst

Valencia: Elite 1: Garcia pakt dubbel - Kumpen rijdt blitsrace - Longin baalt

Borja Garcia - Alex Caffi Motorsport - Ford Mustang
Borja Garcia - Alex Caffi Motorsport - Ford Mustang
Hij greep al de pole voor de eerste race gisteren en Borja Garcia won die seizoensopener uiteindelijk ook, maar vandaag ging de lokale rijder gewoon door op zijn elan. Borja Garcia pakt dus bij het openingsweekend van de NASCAR Whelen Euro Series dus meteen de dubbel in de Elite 1. Man van de race was evenwel zonder meer regerend kampioen Anthony Kumpen. Achteraan het veld gestart na een aanrijding gisteren klom hij op tot een vierde plaats. Fred Gabillon en Alon Day vervolledigden het podium.
  • G&A Motors Motorsport
Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS
Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS
Bij de start was het poleman Gabillon die de leiding pakte, voor Garcia en Alon Day. Stienes Longin, gisteren nog goed voor een podium, verdween nog in de openingsronde uit de race nadat hij werd aangetikt door Rodolfo Gonzalez. De safety car kwam kort de piste op en als de wedstrijd werd hernomen, was het Garcia die autoritair de kop pakte. De posities vooraan zouden niet meer wijzigen, maar het was Anthony Kumpen die het gros van de aandacht naar zich toe trok en als een mes door boter opklom in het peloton. Uiteindelijk zou hij Christophe Bouchut verschalken voor de vierde plaats en op die manier nog belangrijke punten in het kampioenschap mee naar Hasselt nemen.

Jerry De Weerdt mocht mee op het podium in de challenger-klasse, dankzij een dertiende stek algemeen. Eric De Doncker verdween ook in de openingsronde uit de race. De volgende afspraak is de meeting te Brands Hatch over twee maanden begin juni.

--- Uitslag Elite 1 Race 2 NWES Valencia 2017 volgt... ---

Foto's: NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 9 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons