van der Horst

Valencia: Elite 1: Garcia wint, Longin knap tweede, Kumpen DNF

Borja Garcia - Alex Caffi Motorsport - Ford Mustang
Borja Garcia - Alex Caffi Motorsport - Ford Mustang
Borja Garcia is de NASCAR Whelen Euro Series 2017 aangesneden zoals hij in 2016 eindigde: zegevierend. De Spanjaard vertrok bij de seizoensopener vanaf de pole en hield uiteindelijk Stienes Longin en de wederoptredende Christophe Bouchut af. Anthony Kumpen kon zijn stunt van vorig jaar, pole en zege bij de seizoensopener, niet herhalen. Meer zelfs, de regerend kampioen zag het zwart-wit geblokt niet nadat hij een stukke ophanging opliep bij een incident met Fred Gabillon in de openingsronde.
  • STX Motorhomes
Stienes Longin - Borja Garcia
Stienes Longin - Borja Garcia
Het debuut van Stienes Longin in de Elite 1 is niet onopgemerkt voorbijgegaan met dus meteen een podium in de eerste race. De jonge Vlaams-Brabander kwalificeerde zich vanmorgen als vierde, maar werd naar P3 gepromoveerd toen de snelste chrono van teamgenoot Anthony Kumpen werd geschrapt (track limits). Kumpen viel van P2 naar P4 op de grid, maar dat was klein bier vergeleken met hoe de wedstrijd zou verlopen. "Ik werd in de openingsronde hard aangereden door Gabillon", vertelt de Hasselaar. "Niet alleen ging mijn ophanging daarbij stuk, ik kon ook geen noemenswaardige chrono laten optekenen en start dus morgen als laatste. Geen ideale uitgangspositie dus, zeker niet met het kampioenschap in het achterhoofd."

Stienes Longin - PK Carsport - Chevrolet SS
Stienes Longin - PK Carsport - Chevrolet SS
Tijdens de race moest de safety car eenmaal kort optreden, maar na twee ronden werd het veld opnieuw losgelaten. Uiteindelijk veranderde er aan de kop niets meer, waardoor Borja Garcia na Zolder vorig jaar de dubbel pakt. Stienes Longin verdedigde knap zijn positie tegen de ervaren Christophe Bouchut en mocht zoals gemeld mee op het podium. Eric De Doncker rondde de top 12, terwijl Jerry De Weerdt de Braxx Racing Ford Mustang naar een 17e plaats stuurde; niet onaardig nadat het team afgelopen nacht de krachtbron van de bolide moest wisselen. Om half 6 vanavond start de eerste race van de Elite 2, terwijl morgen om 14H de tweede Elite 1 wedstrijd op gang wordt gevlagd. Bij die wedstrijd start Borja Garcia wederom vanaf pole, met naast zich Stienes Longin die de pole met 15 duizendsten misliep.

--- Uitslag Elite 1 Race 1 NWES Valencia 2017 ---

Foto's: Martijn Wouters & NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 8 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons