Valencia: Wederoptredende Ander Vilariño wint seizoensopener voor thuispubliek

Ander Vilariño - Myatt Snider - Racing Engineering - Ford Mustang
Ander Vilariño heeft bij zijn comeback in de NASCAR Whelen Euro Series meteen zijn ambities duidelijk gemaakt. De drievoudige kampioen won voor zijn thuispubliek meteen de openingsmanche van het seizoen 2019, voor Stienes Longin en Alon Day, vorig jaar nog triomfator bij de beide races. Het was meteen ook een zege, na twee poles eerder vandaag, voor Racing Engineering dat debuteert in het EK NASCAR.
  • LTF
Bij de start behield poleman Vilariño het voordeel, maar een ontketende Stienes Longin stormde vanop rij 2 naar P2, voor Alon Day en Lucas Lasserre, waarbij de regerende kampioen enkele bochten later Longin passeerde. Longin Jr. bleef niet bij de pakken zitten en zette Day meteen onder druk, waarna de Israëlier na ongeveer een kwartier race zwichtte en de Vlaams-Brabander moest voorlaten. Longin, met in zijn zog Day, dichtte het gat op leider Vilariño en was duidelijk sneller, maar geraakte niet voorbij een autoritaire Vilariño die verdiend op het hoogste schavot mocht plaatsnemen. Zijn eerste zege sinds... juni 2015!

Het duurde ook niet lang na de start van de race alvorens Nicolò Rocca in de tweede PK Carsport Camaro doorstootte naar P4 na een stevig gevecht met Lasserre, maar in de eindfase van de race zou de Spanjaard de Italiaan opnieuw verschalken. Hij pakte wel de zege in de Junior-rangschikking, voor Braxx Racing-rijder Alex Sedwig en onze Noorderbuur Loris Hezemans. Henri Tuomaala won de Challenger-klasse. Van Belgische zijde verzekerde Marc Goossens zich van een dertiende plaats, na een lastige kwalificatie. Eric De Doncker haalde de finish niet.

Straks om 17u staat de Elite 2 seizoensopener op het menu, terwijl morgen om 14u10 de tweede Elite 1 manche wordt gestart. Ander Vilariño start die race vanaf de pole, met naast hem Alon Day en achter hem... Stienes Longin!