van der Horst

Venray: Elite 1: Kumpen wint race 1 vanaf pole (+ Video crash Goossens)

Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS
Anthony Kumpen - PK Carsport - Chevrolet SS
Regerend Europees kampioen NASCAR Anthony Kumpen heeft de openinsmanche van de NASCAR Whelen Euro Series op Raceway Venray gewonnen. De Hasselaar vertrok vanaf pole en hield aan de meet titelconcurrent Borja Garcia af, terwijl ook Alon Day op het podium mocht. Stienes Longin vertrok mee van op de eerste rij, maar maakte een foutje en eindigde in de buik van het peloton. Voor Kumpen was het al de derde zege in Venray, de negende NASCAR-zege uit zijn carrière.
  • Dreamdrive
Kumpen vocht de ganse race een robbertje uit met Borja Garcia, maar de Spanjaard kon onze landgenoot nooit passeren. De Raceway Venray kreeg onlangs een nieuwe asfaltlaag waardoor rijders ook lager op de baan kunnen rijden zonder tijdsverlies, maar dat bracht geen soelaas voor Garcia. Morgen, zondag, krijgen we bij de tweede race mogelijk een herhaling van het duel, want Garcia pakte dankzij de snelste ronde in race 1 vandaag, de pole voor race 2 morgen. Stienes Longin kwam reeds vroeg in de race in aanraking met Fred Gabillon en zag zijn kansen op een zege zo verdwijnen; hij eindigde nog wel op het podium in de Junior-klasse. Jerry De Weerdt finishte op een zevende plaats en pakte daarmee een podium in de Challenger-klasse, terwijl teamgenoot Marc Goossens zwaar crashte (zie video hieronder). De Kempenaar meldde naderhand via zijn Facebook-pagina dat hij ongeschonden uit de crash kwam, op wat stramme spieren na.

Morgen om 15H wordt de tweede Elite 1 race verreden.

--- Uitslag Race 1 Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series Raceway Venray (pdf) ---
 


Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane AzemardDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 15 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Raceway Venray Oval.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons