van der Horst

Venray: Elite 1: Dubbel podium voor PK Carsport

Borja Garcia - Racers Motorsports Ford Mustang
Borja Garcia - Racers Motorsports Ford Mustang
Borja Garcia (Racers Motorsports Ford Mustang) heeft in Venray zijn eerste zege op een ovaal behaald. Na zijn overwinning in de eerste race legde Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS) ditmaal beslag op de tweede plaats. Na pech in de eerste race maakte Stienes Longin (PK Carsport Chevrolet SS) veel goed op zondag, hij eindigde op een mooie derde plaats. Garcia leidt in de puntenstand van de NASCAR Whelen Euro Series, maar Kumpen behoudt de aansluiting na zijn zege op zaterdag en zijn tweede plaats op zondag.
Kumpen versus Garcia
Kumpen versus Garcia
Er stond geen maat op Borja Garcia in de tweede race, de Spanjaard leidde de race van start tot finish, zelfs een herstart na 20 ronden bracht hem niet van de wijs. Achter Garcia werd er hevig gevochten voor de resterende podiumplaatsen waarbij contact niet geschuwd werd. Anthony Kumpen kon zich op te werken naar de tweede plaats en wist alle aanvallen af te slaan. Een mooie prestatie als men bedenkt dat de wagen helemaal diende heropgebouwd te worden na een crash in de Elite 2 race eerder op de dag. Ook Stienes Longin reed een dijk van een race en wist de laatste podiumplaats te bemachtigen, hij won bovendien het junior klassement. Salvador Tineo Arroyo (CAAL Racing Chevrolet SS) werd vierde en Alon Day CAAL Racing Chevrolet SS) sloot de top vijf af.

Ook de wagen van Marc Goossens (Brass Racing Ford Mustang) diende heropgebouwd te worden na een zware crash op zaterdag, maar onze landgenoot rukte in de race nog op naar de zevende plaats achter Gianmarco Ercoli (Racers Motorsport Ford Mustang). Jerry De Weerdt (Brass Racing Ford Mustang) kwam als twaalfde over de streep en werd derde in de Challenger Trophy.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 16 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Raceway Venray Oval.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons