van der Horst

Venray: Maik Barten aan de start met nagelnieuw Team Raceway Venray

24H Zolder: De startgrid en de babes
Maik Barten zal dit weekend deelnemen aan de NASCAR Whelen Euro Series meeting op Raceway Venray. De Europese NASCAR verrijdt op de snelste half mile oval van Europa meetings drie en vier van het seizoen 2016. Voor onze Noorderbuur, die team zal vormen met onder andere zijn landgenoot Barry Maessen, betekent de deelname zijn debuut in de serie. Naast het optreden dit weekend, staat er ook nog een tweede deelname gepland later dit seizoen.
"Initieel was het de bedoeling dat ik ook bij de seizoensopener in Valencia aan de start zou staan, maar dat is helaas niet gelukt", licht Maik Barten toe. "Ik kijk er dus erg hard naar uit om voor eigen publiek aan te treden, al wordt het geen gemakkelijke opdracht. Ik heb nog maar enkele rondjes met de auto kunnen rijden, maar qua set-up zat het nog niet echt goed. Komend weekend krijgen we nog wat updates aan de auto, met onder andere ook nieuwe schokdempers, dus ben ik benieuwd naar het weggedrag komend weekend."

Maik Barten - Team Raceway Venray - Chevrolet SS
Maik Barten - Team Raceway Venray - Chevrolet SS
Barten neemt met startnummer 21 deel aan de Elite 2-reeks, waar hij de handschoen opneemt tegen onder meer onze landgenoten Stienes Longin, Jerry De Weerdt, Eric De Doncker en Guillaume Deflandre. "Colin White zal met mijn wagen deelnemen in Elite 1, een reeks waar ook mijn landgenoot Barry Maessen aan de start zal staan met de zusterwagen van Team Raceway Venray. Zelf kijk ik vooral uit om te kunnen strijden tegen iemand als Freddie Hunt, toch wel een begrip. Nooit stond er een Nederlander op het podium van een officiële NASCAR-wedstrijd, dus het zou zonder meer schitterend zijn als mij die eer te beurt zou vallen. Ik denk dat we echter realistisch moeten blijven en moeten mikken op een podium in de Rookie-cup. Met een tien- à vijftiental namen op de voorlopige startlijst is die klasse zeer sterk bezet, dus we zullen gas moeten geven!"

De eerste officiële training staat geprogrammeerd op zaterdag 14 maart om 14:00 waarbij eerst de Elite 1-rijders drie kwartier de tijd krijgen om het Nederlandse ovaal te leren kennen en vervolgens de Elite 2-piloten hetzelfde kunnen doen.

Foto's: Martijn Wouters & Maik Barten press



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 10 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Venray Raceway (oval).
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons