van der Horst

Zolder: Nabeschouwing Eric De Doncker/Motorsport 98

De erg officiële NASCAR Whelen Euro Series 2015 is afgelopen weekend op het circuit van Zolder op een ideale manier geëindigd. De menigte van de gouden jaren was richting de Limburgse omloop getrokken om niets te missen van het spektakel dat geleverd werd door de bolides van Amerikaanse origine. Eric De Doncker was een van de Belgische rijders aan de start en slaagde in zijn missie door een top 10 te behalen in het algemene klassement van de Elite 2, samen met een titel in de categorie Legend, voorbehouden aan gentlemen drivers ouder dan 50…
  • Dreamdrive
“Een leuke manier om het kampioenschap af te sluiten”, legt de rijder van Insulco Motorsport 98 uit. “Bij mijn terugkeer in de NASCAR Whelen Euro Series begin dit jaar had ik een top 10 in Elite 1 en een top 5 in Elite 2 als objectief aangekondigd met de Ford Mustang #98, maar dat was zonder de ongelofelijke concurrentie bij de Pro’s gerekend, terwijl mijn taak in Elite 2 niet gemakkelijker werd door de deelname van enkele jonge wolven. Uiteindelijk was ik in de laatste race van de Elite 2 goed voor de achtste plaats, wat ook mijn resultaat is in het kampioenschap. De balans is nog positiever omdat we beseffen wat er ontbreekt om dichter te komen bij de top 5 van de categorie en de top 10 in Elite 1. We moeten nog vooruitgang boeken op vlak van afstellingen van de wagen, en ook persoonlijk moet ik een stap voorwaarts zetten. Maar goed, ik ben 53 en tegen de talrijke jonge beloften uit de Elite 2 heb ik toch knap werk verricht. Ik ben voor geen enkele aanrijding verantwoordelijk gedurende het hele seizoen. Er zijn er weinig die dat kunnen zeggen…”
 
Als winnaar van de categorie ‘Legend’ krijgt Eric De Doncker een prachtig cadeau, waarvan hij vanaf 2016 zal kunnen genieten… “Inderdaad, we hebben de keuze gemaakt tussen een premie of een deelname aan een wedstrijd van de NASCAR in de Verenigde Staten! Het is dan ook geen verrassing dat ik voor de tweede optie gekozen heb. Na overleg met Jérôme Galpin, de verantwoordelijke voor de NASCAR Whelen Euro Series, viel de keuze bij een wedstrijd op een uitdagend ovaal dicht bij Daytona. En dat is niet alles, want die race vindt plaats enkele dagen voor de Daytona 500. Ik kan niet wachten!”
 
Het seizoen 2015 zit erop voor de structuur van Insulco Motorsport 98. Het is dus tijd om te denken aan 2016… “We komen terug naar de NASCAR Whelen Euro Series, aangezien die competitie echt aantrekkelijk, toegankelijk en goed georganiseerd is”, kondigt Eric De Doncker aan. “Trouwens, ik ben sinds kort de eigenaar van een Spice SE90 Gr.C1 waarmee ik volgend jaar enkele races zal betwisten in Group C Racing. Ik wacht op de kalender van het kampioenschap van Patrick Peter om te weten of bepaalde afspraken al dan niet samenvallen. Maar het basisidee is om te werken met die twee zuilen, Nascar en Group C. De beslissingen zullen in de komende weken vallen, maar als ik de nodige partners vind, waag ik me aan dat dubbel programma… We kruisen de vingers!”

Motorsport 98 press



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons