van der Horst

Euro RX Hongarije: Schitterende prestatie van Kobe Pauwels en Enzo Ide

Marklund versus Ide
Marklund versus Ide
De kop is eraf. Het seizoen Euro RX is afgelopen weekend op gang geschoten. In een nieuwe ingewikkelde format waarin een kat haar jongen niet meer terug vindt. Maar die nieuwe format is er wel eentje waarin de allersterkste overeind blijven en met een zege van Kobe Pauwels in Euro RX2 en een tweede plaats van Enzo Ide in Euro RX1 hebben we dit seizoen opnieuw twee ijzers in het vuur met titelambities.
Pauwels eerste leider in Euro RX3 na schitterende race en dito strategie

Strijd van het weekend - Cerny versus Pauwels
Strijd van het weekend - Cerny versus Pauwels
Op zaterdag lieten de favorieten reeds van zich spreken en vonden we onze twee landgenoten bovenaan de tabellen. Op zondag trokken ze deze positieve lijn door en tot in de halve finales. Kobe Pauwels (Audi A1) en zijn grootste belager, de zeer ervaren Tsjech Jan Cerny raakten elkaar tijdens de start van de derde kwalificatieheat. Maar beiden konden verder en het zou geen invloed op het verdere wedstrijdverloop. Pauwels en Cerny bleven in elkaar wielen rijden en stonden broederlijk naast elkaar in de finale nadat ze beiden hun halve finale hadden gewonnen. Cerny zette tijdens de start zijn Škoda Citigo vanop de pole aan de leiding, maar Pauwels bleef onder diens bumper hangen. Beiden bouwden een mooie voorspring uit op de rest van het veld. Pauwels ging in de voorlaatste ronde jokeren en kwam als tweede uit de jokerlap. Hij had niemand voor zich en kon nog twee ronden knallen met zijn Volland Audi A1. Cerny verkoos om zijn jokerlap in de laatste ronde uit te voeren en kwam net achter
De eerste zege van het Euro RX3 seizoen voor Kobe Pauwels
De eerste zege van het Euro RX3 seizoen voor Kobe Pauwels
onze landgenoot uit de jokerlap. Kobe Pauwels won zodoende zijn eerste race van het seizoen in het Euro RX3.
“Het weekend was niet denderend gestart met een haperende krachtbron, maar nadien verliep, op de aanrijding na, alles naar wens. We konden we via de kwalificatieheats en winst in de progession race als polesitter naar de halve finale. Maar ook Cerny bleef knap overeind en pakte in extremis de pole voor de finale. Hij kam als eerste door de linkse bocht, maar ik kon de druk hoog houden. Ik reed een perfecte jokerlap en nadien nog een snelle ronde. Dat was de enige manier om er voorbij te raken. Een pluim ook voor het ganse team en mijn vader die als spotter met op het goede moment liet jokeren. Ik ben dan ook super tevreden met de eerste zege en het leiderschap in RX3. Maar ik verwacht nog veel weerwerk van de Skoda’s van Cerny en Susta en de Audi’s uit eigen stal bij Volland Racing.

Ide schitterend tweede na ervaren Marklund

Marklund & Ide: 1 & 2 in tussenstand
Marklund & Ide: 1 & 2 in tussenstand
Enzo Ide kende ook een quasi perfect weekend in Euro RX1. Hij won twee kwalificatieheats en werd eenmaal tweede. Maar ook de Zweedse Hyundai-rijder, Anton Marklund was bij de les en won zijn drie kwalificatieheats terwijl ook Yanis Baumanis met zijn Peugeot 208 steeds vooraan te vinden was. Tijdens de progression races wonnen alle polesitters, Ide, Marklund, Baumanis en 0’Donovan hun wedstrijden en we konden naar de halve finales. Deze werden gewonnen door onze landgenoot Ide, De Zweeds Marklund en de Let Baumanis. Marklund mocht vertrekken op de pole van deze eerste finale van het seizoen voor Ide, Baumanis, Svardal en
Podium Euro RX1 Hongarije
Podium Euro RX1 Hongarije
Linnemann. Marklund kon zijn pole verzilveren, maar Ide bleef aandringen. We kregen een mooi duel voorgeschoteld terwijl Baumanis met pech naar de kant moest. Marklund ging in de voorlaatste ronde in de joker, waardoor Ide even virtueel aan de leiding kwam. In de slotronde ging ook de Audi-rijder de joker in en kwam amper één seconde te kort voor zijn eerste winst. De Deen Linnemann werd derde op ruime afstand.

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda Loix

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rallycross Championship op maandag 23 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nyirád.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons