van der Horst

Euro RX in het Franse Essay geannuleerd

Start Euro RX uitgesteld naar Höljes in Zweden
Start Euro RX uitgesteld naar Höljes in Zweden
Het regent annulaties in het rallycross wereldje. Nadat we vorige week te horen kregen dat de tweede wedstrijd van het Belgisch kampioenschap niet doorgaat wegens wateroverlast in Arendonk, is nu ook komend weekend de eerste manche van het EK RX1, RX2e en RX3 gecanceld.
De openingsrace van het seizoen zou normaliter doorgaan op het circuit van het Franse Essay. Blijkbaar zouden de eigenaar van het circuit, de promotor en de FFSA niet op dezelfde lijn staan, waardoor de stekker uit het evenement werd getrokken.

Höljes 2023
Höljes 2023
Het is de eerste maal dat het Europees Rallycross halt zou houden in Essay. Volgens onze bron zou het ontbreken van een stuk FIA veiligheidsdraad de rode draad doorheen het verhaal zijn en daar bovenop zou hier ook weinig over gecommuniceerd zijn tussen de betrokken partijen. Het circuit van Essay kwam in 1996 spijtig genoeg in het nieuws na het dramatisch ongeval waarbij zes toeschouwers om het leven kwamen. Nadien werd er werk gemaakt van de veiligheid, maar blijkbaar niet voldoende voor het Europees kampioenschap. 
Het is nu afwachten of er een vervanging komt voor Essay dat normaliter de seizoenopener had moeten zijn voor het EK RX1, RX2e en RX3.

De eerste wedstrijd voor deze drie klassen binnen het internationaal rallycross zal nu een maand later worden verreden in het Zweedse Höljes op 6 & 7 juli, samen met de World RX1. 

In een mededeling laat de promotor (RXP) weten dat het verrast en teleurgesteld is dat het totaal onverwacht op de hoogte is gesteld deze wedstrijd van de FIA  International kalender is gehaald op verzoek van de Fédération Française du Sport Automobile (FFSA). 

Foto's: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rallycross Championship op maandag 3 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Euro RX of France.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons