Euro RX Nyirád: Marklund en Cerny de eerste leiders in RX1 en RX3

Winst voor Pauwles in heat 2
Enzo Ide en Kobe Pauwels doen het voortreffelijk met voorlopig twee tweede plaatsen en doen mee voor de zege of minstens een podiumplaats. Enzo Ide bewijst dat hij via zijn ervaring van het WK 2021 en RallyX Nordic in staat is de beste rallycrossers het vuur aan de schenen te leggen. Kobe Pauwels van zijn kant is vice Europees kampioen RX3 2021 en RACB Rookie of the year. Ook hij gaat resoluut voor de titel.
Enzo Ide versus Anton Marklund
Voormalig Europees kampioen Euro RX 2017, de Zweed Anton Marklund won op de openingsdag de twee verreden kwalificatieheats en klokte tweemaal de snelste chrono. Maar de Zweedse Hyundai-rijder heeft het niet onder de markt met onze landgenoot Enzo Ide die zijn EKS Audi S1 via winst en een tweede plaats op een voorlopige tweede plaats prijkt. Ide won zijn eerste manche en klokte hierbij de tweede chrono na Anton Marklund die ook zijn manche won. Zodoende stonden beiden samen op de startgrid van de tweede kwalificatiemanche van het weekend. De zege was opnieuw voor de Zweed voor Ide die hierbij de tweede chrono algemeen klokte en dus zijn hete adem in de nek van de ervaren Zweed blijft blazen. Een halve finale is dus quasi zeker voor onze landgenoot die het gans Europees kampioenschap RX1 betwist en dus zoals we eerder schreven een van de favorieten is voor de titel.

Pauwels in achtervolging op Cerny
In Euro RX3 is de Tsjechische Skoda-rijder Jan Černý voorlopig leider voor onze landgenoot en vice kampioen Kobe Pauwels. In zijn kleine Citigo was de Tsjech de snelste in de eerste kwalificatieheat voor onze landgenoot Pauwels die pas de vijfde chrono algemeen op de tabellen zette. Iets waarmee onze landgenoot niet tevreden kon zijn. Hij zette orde op zaken en won overtuigend de tweede heat waarin Jan Černý de tweede chrono draaide. Het is een poos geleden dat Skoda als leider richting de tweede dag gaat, maar de Audi van Pauwels ligt op een voorlopige knappe tweede plaats voor zijn Poolse merkgenoot Damian Litwinowicz.

Foto's: Johnny Loix/Frieda Loix

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rallycross Championship op zaterdag 21 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nyirád.