van der Horst

Eurocup Formule Renault 2.0: Dries Vanthoor leert vlug

Matevos Isaakyan - JD Motorsport
Matevos Isaakyan - JD Motorsport
Lang heeft het niet geduurd voor Dries Vanthoor zich heeft aangepast aan de Formule Renault 2.0. Bengelde de jonge Belg donderdag bij zijn debuut in de klasse op de eerste testdag in Aragon nog onderaan de tabellen, dan klom hij de dag erna op naar de twaalfde plaats op 29 deelnemers. Ook Max Defourny bevestigde, hij klokte op het einde van de dag af als achtste. De snelste tijd ging in 1:54.728 naar Matevos Isaakyan (JD Motorsport).
  • LTF
Isaakyan brak daarmee het ronderecord dat sinds 2011 op naam stond van Will Stevens. Anthoine Hubert (Tech 1 Racing), gisteren nog derde snelste, pakte nu de tweede plaats voor Jack Aitken (Koiranen GP) en Louis Delétraz (Josef Kaufmann Racing).  

Max Defourny - Strakka Racing
Max Defourny - Strakka Racing
De snelste tijden werden in de morgen gereden en was ook dan dat Defourny en Vanthoor hun prestatie neerzetten. In de tragere namiddagsessie waren ze respectievelijk terug te vinden op de zestiende en tweeëntwintigste plaats. Max Defourny tekende eerder op de dag een contract bij Strakka racing zal deelnemen aan de drie series, de Eurocup, het NEC kampioenschap en de ALPS serie.

Foto's: World Series by Renault

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 20 maart 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons