van der Horst

Eurocup FR 2.0: Red Bull Ring: Geen tweede overwinning voor KTR

Oliver Rowland - Manor MP Motorsport
Oliver Rowland - Manor MP Motorsport
Oliver Rowland won de tweede race voor de Eurocup Formula Renault 2.0 voor Pierre Gasly en Ed Jones. De KTR rijders streden niet voor de overwinning mee ditmaal, maar het scheelde niet veel. D’Agosto werd teruggezet op de grid en verloor zo alle kansen op de overwinning, Albon die van op de tweede lijn vertrok, eindigde uiteindelijk als vijfde.
Rowland pakte de pole voor de tweede race en moest normaal D’Agosto naast hem op de grid krijgen. De KTR rijder zou echter de limieten van de piste niet gerespecteerd hebben, verloor zijn snelste tijd en viel zo terug naar de derde lijn. Pierre Gasly startte nu als tweede voor Ed Jones en KTR rijder Alexander Albon. De race zou de orde van de drie eersten niet wijzigen en zoals zij startten kwamen Rowland, Gasly en Jones respectievelijk als eerste, tweede en derde. Gasly probeerde wel druk te zetten op de rijder, maar vond geen gaatje om er voorbij te geraken. De meeste progressie werd gemaakt door Jake Dennis die opschoof van de achtste plaats bij de start naar de vierde bij de aankomst en dit ten koste van onder meer Albon, die even als derde doorkwam maar afzakte naar een finale vijfde plaats. D’Agosto pakte uiteindelijk de achtste plaats. Voor Benjamin Bailly volgen de races zich op zonder enige beterschap te brengen ditmaal eindigde hij op een verre tweeëntwintigste plaats.

Uitslag Race 2 Eurocup Formula Renault 2.0 Red Bull Ring

01. Rowland (Manor MP Motorsport)
02. Gasly (Tech 1 Racing)
03. Jones (Fortec)
04. Dennis (Fortec)
05. Albon (KTR)
06. Tunjo (Josef Kaufmann Racing)
07. Ghiotto (Prema Powerteam)
08. D’Agosto (KTR)
09. Amweg (Jenzer)
10. Schothorst (Josef Kaufmann Racing)

Foto: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 21 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons