van der Horst

EuroNASCAR Finals: Loris Hezemans voor de tweede maal kampioen

Loris Hezemans - Hendriks Motorsport
Loris Hezemans - Hendriks Motorsport
Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) behaalde voor de tweede maal de titel in de EuroNASCAR Pro serie van de NASCAR Whelen Euro Series. De Nederlander kroonde zich al in 2019 tot kampioen en voegde daar dit jaar een tweede titel bij. Hezemans moest zich in de laatste race van het seizoen tevreden stellen met de vijfde plaats, maar dat was dus voldoende om de titel te pakken. In de EuroNASCAR 2 divisie ging de titel naar Martin Doubek (Hendriks Motorsport).
  • Prospeed Competition
Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
De race begon voortvarend voor Hezemans, de Nederlander nam de leiding terwijl zijn dichtste concurrent in het kampioenschap Vittorio Ghirelli (Not Only Motorsport) in de vijfde ronde crashte na remproblemen. Met een mooi manoeuvre nam Jacques Villeneuve (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport) de koppositie over van Hezemans. Na het uitvallen van zijn grootste rivaal nam de Nederlander geen risico’s meer en liet Gianmarco Ercoli (CAAL Racing), Alon Day (CAAL Racing) en Lucas Lasserre (Speedhouse) voorbij, wetend dat een vijfde positie genoeg was voor de titel. Ercoli werd dus tweede, niet genoeg voor de titel maar hij won wel de Junior Trophy.  

Martin Doubek - Hendriks Motorsport
Martin Doubek - Hendriks Motorsport
In de EuroNASCAR 2 divisie begon Tobias Dauenhauer(Hendriks Motorsport) als leider in de puntenstand aan de finale race, maar hij ging in de tiende ronde in de fout en raakte de vangrails. Verder dan de dertiende plaats kwam Tobias Dauenhauer niet meer. Martin Doubek won op overtuigende wijze de race en pakte bovendien de titel in de EuroNASCAR 2 divisie, Tobias Dauenhauer strandde op de tweede plaats in de puntenstand. Naveh Talor (Not Only Motorsport) en Justin Kunz vervolledigden het podium van deze laatste race van het seizoen. Simon Pilate (DF1 Racing) raakte al in de eerste bocht betrokken bij een aanrijding en moest de strijd staken.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series/Stephane Azemard 
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons