van der Horst

EuroNASCAR gebruikt zelfde kwalificatie- en puntenregels als in 2020

NWES 2021
NWES 2021
Organisator Team FJ heeft ervoor gekozen om de kwalificatieregels en puntentoewijzing van 2020 grotendeels te behouden. Die beslissing kwam er na een bespreking tussen teameigenaren en teammanagers. De bonuspunten voor kwalificatie- en grid-handicaps worden echter niet meer toegekend.
  • Hamofa Performance
De kwalificatie zal de startopstelling voor de eerste EuroNASCAR PRO- en EuroNASCAR 2-races op zaterdag bepalen. De snelste rondetijden in de races op zaterdag, zullen dan de startgrid van de races op zondag bepalen, zoals in 2020. Er zullen dus geen bonuspunten en succeshandicaps worden toegekend voor de races die worden verreden op zondag. Het puntensysteem en de bonuspunten voor de meest gewonnen posities blijven wel van kracht. Bij de twee finale weekends, waaronder Zolder, vallen er opnieuw dubbele punten te pakken. Ook de hoeveelheid banden per team en de timing van de raceweekends worden behouden.

NWES-weekend
NWES-weekend
Het NWES-seizoen van 2021 begint op 15 en 16 mei op Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. Kwalificaties en races worden live gestreamd op de sociale mediakanalen van EuroNASCAR en Motorsport.tv.Foto: Team FJDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 14 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons