van der Horst

European GT4: Zandvoort: KTM X-BOW GT4 wint bij debuut.

Daniel Uckermann - KTM X-BOW GT4
Daniel Uckermann - KTM X-BOW GT4
De nieuwe KTM X-BOW GT4 debuteert dit Pinkster-weekend op het circuit van Zandvoort in de GT4 European Series en de wagen behaalde de zege in de eerste race verreden op zaterdag. Daniel Uckermann reed naar de overwinning nadat zijn merkgenoten Sascha Halek en Peter Ebner de zege verspeelden door een verkeerde pitstopstrategie, zij werden uiteindelijk nog derde. Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje plaatsten hun BMW tussen beide KTM’s in.
  • Oeste Kart
Start race 1
Start race 1
Halek vertrok met zijn KTM vanop de pole en nam van bij de start de leiding voor Hendrik Still (Sin R1) en Duncan Huisman (Chevrolet Camaro). Enkele ronden verder nam Ricardo van der Ende (BMW M3) de derde plaats van zijn landgenoot over. Toen Pavel Lefterov spinde en in de zandbak bleef steken kwam de safety car de baan op net op het ogenblik dat de pitwindow open ging. Al de deelnemers met uitzondering van Halek kwamen onmiddellijk de pits binnen, een fout die de Oostenrijker duur te staan zou komen.

Toen Halek later binnenkwam voor de rijderswissel zakte de KTM weg naar de zestiende plaats. Bernhard van Oranje die het stuur van Van der Ende had overgenomen pakte de leiding, maar werd al snel achterna gezeten door Uckermann
Zege en derde plaats voor KTM
Zege en derde plaats voor KTM
in de tweede KTM GT4. De Nederlander kon de Oostenrijker niet achter zich houden en de KTM GT4 behaalde de zege bij zijn eerste race. Beelen/Nooren werden met hun Camaro vierde voor de Aston Martin van Jörg Viebahn. Marcus Clutton reed met zijn Chevron GT4 naar de zevende plaats. De Sin R1 van Luis Talermann/Balbiani werd tiende na de BMW M3 van Knap/Severs, de Porsche van Krebs/Klasen en de Camaro van Braams/Huisman.

Foto's: GT4 European Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 23 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pinksterraces.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons