van der Horst

European Le Mans Series eindigt met dubbele race in de Algarve

Start 2022 ELMS 4H Portimão
Start 2022 ELMS 4H Portimão
Eerder op de week raakte bekend dat de 4 Hours of Imola niet zullen plaatsvinden vanwege werken aan de piste die vertragingen opliepen tijdens de winter. Hierdoor moest de ACO en Le Mans Endurance Management op zoek naar een alternatief en deze vonden zij nu volgens Dailysportscars. De ELMS zal namelijk het seizoen afsluiten met twee wedstrijden op het circuit van Portimão en dat in hetzelfde weekend.
Wegens de dubbele manche begint het weekend in de Algarve al op donderdag 19 oktober en zal zoals gepland aflopen op de 22ste. Al was het toch niet de oplossing waar Frédéric Lequien op mikte. Het hoofd van de LMEM probeerde namelijk nog een manche te regelen op het circuit van Imola, maar dat lukte uiteindelijk niet. Wel liet hij verstaan dat het Italiaanse tracé terug op de kalender komt te staan volgend jaar. Daarnaast hebben de deelnemers aan de 24 uren van Le Mans zo een wedstrijd minder om zich voor te bereiden.

Terwijl ELMS zijn nieuwe wedstrijd kent, overigens zal deze de 4 Hours of the Algarve noemen, zullen de nevenkampioenschappen maar een wedstrijd rijden dat weekend. Daarom zullen de Michelin Le Mans Cup zowel als de Ligier European Series ook toegevoegd worden aan de 4 Hours of Aragón. Wat er met de manche van de Lamborghini Super Trofeo zal gebeuren, is nog niet gekend.

Foto: European Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 15 april 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons