van der Horst

European Motor Show Brussels 2015: De Duitse luxemerken brengen heel wat nieuws

Mercedes S63 AMG
Mercedes S63 AMG
Ondanks het feit dat de 93e editie van het autosalon in Brussel draait rond bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen pakken de drie grote Duitse luxemerken, zijnde BMW, Audi en Mercedes, er uit met heel wat krachtpatsers. De stand van Audi is wat kleiner dan tijdens het 'gewone' salon in de pare jaren, en bij Mercedes is ditmaal heel wat plaats gereserveerd voor de bedrijfsvoertuigen Vito en Sprinter. De fans van sportieve wagens blijven echter niet op hun honger zitten.
BMW 2 Cabrio
BMW 2 Cabrio
Zo zien we bij BMW de Europese première van de X5 M en zijn broertje de X6 M, beide aangedreven door een potige V8 4.4 liter met compressor. Dat levert een slordige 575pk op, meteen de krachtigste motor ooit in een vierwielaangedreven bolide van het merk uit Beieren. Van diezelfde X5 onthult BMW in Brussel tevens een hybride versie. Daarnaast valt op hun stand ook de gefacelifte BMW 6-serie in matwitte kleur te bewonderen, terwijl de nieuwe BMW 2-serie Cabriolet een centrale plaats heeft gekregen. BMW doet daarnaast ook zijn duit in het zakje op ecologisch vlak met de i3 en de erg sportief uitgevoerde i8. Ook de BMW M4 uit het DTM-kampioenschap mag niet ontbreken, de Duitse constructeur haalde met Marco Wittmann in 2014 zijn tweede rijderstitel op drie jaar tijd binnen.

Audi Q7
Audi Q7
Bij Audi staat de nieuwste, in Brussel vervaardigde, A1 Sportback in de spotlights. Het kleinste model uit het gamma overschreed in oktober vorig jaar de kaap van 500.000 verkochte exemplaren en mag gerust een succesnummer genoemd worden. Naast de gefacelifte Audi Q3 zagen we enigszins verrassend ook de nieuwe Q7 verschijnen, uitgerust met het 'Audi Virtual Cockpit'-systeem, een snufje dat zijn première al kende in de laatste generatie van de TT.

Mercedes CLA Shooting Brake
Mercedes CLA Shooting Brake
Mercedes presenteert in wereldpremière de geslaagde CLA Shooting Brake, die ook al meteen te bewonderen valt in de AMG-versie. Die laatste is met zijn 2 liter turbomotor goed voor zo'n 360pk. Dé publiekstrekker bij het merk met de Ster wordt echter de opvolger van de SLS, de AMG GT. De 4 liter V8 onder de motorkap produceert meer dan 500pk, genoeg om van 0-100km/u te sprinten in minder dan vier seconden. Wie op zoek is naar een veel ruimere krachtpatser kan op de stand van Mercedes ook kiezen voor de indrukwekkende S63 AMG in tweedeurs versie.

Foto's: Ronald Janssens, Marnik Mouchaers, Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Autosalon op zaterdag 17 januari 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons