van der Horst

European Motor Show Brussels 2015: Presentatie Dream Cars expo

Noble M600 Cabriolet
Noble M600 Cabriolet
Wie dit weekend een bezoek brengt aan het autosalon doet er goed aan dit te combineren met een uitstapje naar de expo dream cars die doorgaat in hall 11. Voor een supplement van vier euro heeft men de mogelijkheid om meer dan 50 luxe-, sport- en racewagens te bewonderen. Er staan zelfs twee wereldpremières opgesteld, naast de Noble M600 Cabriolet is er ook de E-Car 333 een Belgisch concept voor een elektrische wagen. Een deel van de opbrengst van de Dream Car expo gaat naar het goede doel, namelijk naar Make-A-Wish, een organisatie die helpt de dromen van ernstig zieke kinderen waar te maken.
  • De Swert Opticiens
E-Car 333
E-Car 333
Fanaten van sport- en luxewagens kunnen niet om de expo dream Cars heen, waar meer dan vijftig modellen verzameld staan van de meest prestigieuze merken als daar zijn Ferrari, Lamborghini, Porsche, Maserati, Tesla, Mc Laren, Audi, BMW of Aston Martin. Met de Noble 600 Cabriolet staat er zelfs een heuse wereldpremière. Van een heel andere orde is de andere primeur de E-Car 333, een Belgisch wagentje met elektrische aandrijving. De 333 staat voor drie wielen, drie passagiers en 300 km autonomie. De bedoeling is om de auto volgend jaar op de markt te brengen. Naasr de E-Car staat er met de Imperia GT nog een Belgisch ontwerp op de expo.

Lamborghini Huracán
Lamborghini Huracán
Ook Ferrari pronkt met een unieke wagen de F12 Tour de France 64, het aangepaste koetswerk en het speciale grijsgele kleurenschema roepen herinneringen op aan de beroemde Ferrari 250 GTO Tour de France uit 1964. Lamborghini pakt dan weer uit met de nieuwe Huracán en Porsche bracht naast twee historische 911’s de imposante 918 Spyder mee. Naast Noble komen uit Groot Brittannië ook nog Mc Laren (met een 650S Spider), Aston martin (V12 Vantage S) en Lotus (Exige LF1).

BMW M4 Coupé
BMW M4 Coupé
Niet minder indrukwekkend zijn de Nissan GT-R, de Corvette C7 of de Cadillac ATS Coupé. Tesla dat vorig jaar niet minder dan 521 wagens verkocht in België rekent op de imposante Model S om nog meer klanten te winnen. Ook BMW legt de klemtoon op zijn elektrisch aangedreven luxe sportwagen de i8, maar bracht daarnaast ook een M4 Coupé en een M6 Cabrio mee. In de categorie luxewagens vallen dan weer de Maybach S600, de Bentley Flying Spur en de Rolls Royce’s Ghost Series II, Coupé Wraith en Phantom Drophead Coupé op.

Radical RXC
Radical RXC
Wie racewagens wil zien moet langs bij Audi waar de Le Mans R18 e-tron quattro LMP1 de stand deelt met een R8 LMS en een RS7 Sportback. Bij KTM wordt de samenwerking met DVB Racing gevierd met de presentatie van de X-BOW RR van dit laatste team. Ga ook eens langs op de stand van het Circuit Zolder waar je de Radical RXC kunt bewonderen, een wagen die deze zomer zal deelnemen aan de 24 uren van Zolder.

Foto's: Hans van Onsem



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons