van der Horst

European Motor Show Brussels 2016: De nieuwigheden – De Duitse merken (deel 2)

BMW M2 Coupé
BMW M2 Coupé
In het tweede deel over de Duitse merken op het salon hebben we het over de nieuwigheden bij BMW, Audi en Mercedes. Bij die drie merken tellen we ook heel wat nieuwigheden. Een van de publiekstrekkers bij BMW is de M2 Coupé die voor het eerst in België zijn opwachting maakt. Met zijn drielitermotor van 370 pk trekt de M2 Coupé op van 0 naar 100 km/u in slechts 4,3 seconden.
BMW M4 GTS
BMW M4 GTS
Nog straffer is de M4 GTS, een wagen die specifiek op circuitgebruik is gericht. Maar enkele exemplaren van deze tot 700 stuks beperkte serie zullen in België beschikbaar komen. Ook van de M6 is er met de Coupé Competition Edition een speciale versie te zien, die over een 600 pk sterke motor beschikt. Van deze exclusieve M6 worden er dan weer maar 120 stuks gemaakt. Veel aandacht ook voor de hydrides met de X5 xDrive40e, de 330e Berline, de 225 xe Active Tourer en de 740e.

Audi A4 Avant
Audi A4 Avant
Bij Audi is de nieuwe A4 de blikvanger en de wagen is dan ook te bewonderen in berline en als Avant break versie. Verschillende motorisaties zijn al beschikbaar, maar op de RS en S is het nog even wachten. De A4 onderging een vermageringskuur en natuurlijk is de nieuwe versie uitgerust met alle mogelijk toptechnologie. Ook een primeur voor België is de Q7 e-tron een plug-in dieselhybride SUV. In de Sport-zone kan men naast de nieuwe R8 V10 Plus zich ook vergapen aan de RS 6 Avant Performance en de SQ5 TDI Plus.

Mercedes A 200 d
Mercedes A 200 d
Heel wat nieuws bij Mercedes met niet minder dan twee Europese en zeven Belgische premières. Naast de SL en de GLS die voor het eerst Europa aandoen vinden we er onder meer de A-klasse die een facelift onderging evenals de C-klasse Coupé. Ook de SUV wagens van het merk ondergingen een opwaardering, naast de vernieuwde GLS vindt men er de GLC, GLE en de GLE Coupé. Kiest men voor extreme luxe dan is de Mercedes
Mercedes Maybach
Mercedes Maybach
Maybach misschien iets voor u, de wagen is afgeleid van de S klasse, maar kreeg een extreem luxueuze uitrusting mee. Ook Mercedes surft mee op de hype van elektriche aandrijvingen met een volledig elektrisch aangedreven B klasse en plug-inhybrides van de C-Klasse Estate, de GLE en de S. AMG toont ons de nieuwe GT, de opvolger van de SLS AMG.


Foto's: Ronald Janssens & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autosalon op donderdag 21 januari 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons