van der Horst

European Motor Show Brussels 2017: De tentoongestelde racewagens

Honda stand
Honda stand
Hoewel het dit jaar een Salon-editie voor bedrijfs- en vrijetijdswagens betreft, vonden we op diverse standen van de European Motor Show Brussels constructeurs die hun raceactiviteiten in de kijker zetten. De constructeur die hierin uitblinkt is wel Honda, waar op de stand zowel een McLaren formule 1 als de Civic TCR te bezichtigen vallen. Naast de weinige merken die willen of durven uitpakken met hun inzet in de autosport, zijn er wel stands die de 24 Hours of Spa en de eerste Brussels e.Prix aanprijzen.
Formule E
Formule E
Veel aandacht was er weer voor alternatieve brandstoffen op het salon, overal werd er gepronkt met elektrisch aangedreven wagens, plug-in hybrides en op gas rijdende bolides. Dus is er ook aandacht voor het kampioenschap voor elektrische wagens, de Formule E. Naast de stand waar de eerste e.Prix van Brussel in de kijker gezet wordt vindt men ook een Formule E op de stand van Renault. Het Franse merk behaalde vorig seizoen de titel in de klasse en vestigt daar ook de aandacht op door een Formule E bolide op te hangen tegen de wand van paleis 5. Ook een wagen met elektrische aandrijving bij SsangYong waar de Belgische invoerder van de Koreaanse constructeur de Actyon Sports pick-up voorstelt. Die wagen wordt dit jaar gebruikt in de innoverende Belgische SsangYong Rallycross Cup, een all-in formule over 8 manches voor amper 37.500 euro.

McLaren-Honda MP4-31
McLaren-Honda MP4-31
Veel aandacht voor de autosport bij Honda zeker nu Stoffel Vandoorne in de F1 uitkomt met een McLaren aangedreven door een krachtbron van de Japanse constructeur. Vandoorne tekent present op de Honda stand op zaterdag 14 januari, maar gans de duur van het salon kunt u een McLaren-Honda MP4-31 aanschouwen die  getooid werd met het nummer 2, het nummer dat Vandoorne koos voor zijn eerste seizoen F1.  Honda schenkt ook aandacht aan de TCR Benelux titel die het behaalde met de Civic, de kampioenenwagen van Boutsen Ginion Racing heeft een plaats gevonden naast de formule 1 bolide. Ook bij Opel is men fier op de prestaties van de Astra TCR en de wagen die tweede eindigde in de TCR Benelux serie met Corthals en Caprasse neemt dan ook een prominente plaats in op de stand van Opel.

Hyundai i20 WRC
Hyundai i20 WRC
Bij Hyundai gaat er veel aandacht naar de i20 waarmee Thierry Neuville de vice titel behaalde in het WRC. Er bestaat nu zelfs een i20 special edition Thierry Neuville, getooid met een speciaal logo op de deuren en uitgerust met oranje velgen vooraan. In paleis 9 vallen er op de stand van de RTBF heel wat prijzen te winnen in het kader van de 24 Hours of Spa. De aandacht van de bezoekers wordt er getrokken met een Lamborghini Huracan van Van der Horst Motorsport.  

Punch Powertrain Solar Team
Punch Powertrain Solar Team
Wie naar de Tech Track area gaat in paleis 12, kan daar een zeer speciale racewagen ontdekken, de zonnewagen van het Punch Powertrain Solar Team, die dit jaar zal deelnemen aan de World Solar Challenge. Gebouwd door een team 21 studenten van de KU Leuven hoopt men hoog te kunnen eindigen in het klassement van deze prestigieuze marathon race.

Foto's: Ronald Janssens
 

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autosalon op zaterdag 14 januari 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons