van der Horst

European Motor Show Brussels 2018: De Europese premières

Range Rover Sport PHEV
Range Rover Sport PHEV
Op het 96e autosalon op de Heizel in Brussel, dat vandaag opent voor het publiek, vallen er naast enkele wereldpremières ook een deel Europese premières te noteren. BMW (met de X2 en i8 Roadster) en Porsche tonen zelfs meerdere modellen voor het eerst aan het Europese publiek. Hieronder geven we een klein overzicht van deze premières.
BMW i8 Roadster
BMW i8 Roadster
De nieuwe i8 roadster die op de stand van BMW staat te blinken, heeft volledig elektrisch een nog groter bereik dan zijn voorganger en haalt zelfs tot 120 km/u zonder de hulp van zijn brandstofmotor. Op de nieuwe X2 is het nog wachten tot maandag 15 januari, om 15u30 wordt de auto, na de wereldpremière op het salon van Detroit, ook in Brussel onthuld. Van de BMW M3 (al een hele tijd de benaming voor de potente vierdeurs versie van de 3-serie) staat er een gelimiteerd CS-exemplaar op de stand van de Beierse constructeur.

Mercedes CLS
Mercedes CLS
Nog binnen het premiumsegment is er de hertekende Mercedes CLS, een ontwerp dat ons wel kon bekoren. Citroën is al een tijdje geleden gestart met het meer prestigieuze DS Automobiles en dat gamma wordt almaar uitgebreid. Zo ook met de DS7 Crossback, een crossover die wat weg heeft van de Peugeot 3008. Bij Range Rover wordt de bestaande hybride vervangen door een zogenaamde plug-in hybride en kreeg het model (samen met de Sport-versie) een facelift.

Porsche 718 Cayman GTS
Porsche 718 Cayman GTS
Porsche introduceert in Brussel de GTS-versie van de Boxster en Cayman, wat zorgt voor nog sportievere prestaties. De bestaande boxermotor van 350pk krijgt immers in GTS-vorm hulp van nog eens 15 extra paarden. Nog bij de constructeur uit Stuttgart zien we in primeur de T-variant van de 911 Carrera.Nissan New Leaf
Nissan New Leaf
Na acht jaar krijgt ook de Nissan Leaf een nieuwe versie, het vermogen van de elektromotor wordt ineens opgetrokken tot 150pk. Met een autonomie van meer dan 300km doet de volledig elektrische Leaf het dus zeker niet slecht in zijn segment. Om het bij Japanse modellen te houden vermelden we tot slot ook nog de Europese première van de ge-facelifte Subaru Outback.

Foto's: Marnik Mouchaers & Hans Van Onsem

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Autosalon op vrijdag 12 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 96e Autosalon van Brussel.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons