van der Horst

European Motor Show Brussels 2018: De wereldpremières

Citroën New C4 Cactus
Citroën New C4 Cactus
Vrijdag opent het 96e autosalon de deuren en ook dit jaar vallen er Brussel opnieuw enkele wereldpremières te beurt. Afgezien van de Citroën New C4 Cactus zijn deze opvallend genoeg allemaal te noteren op de stand van BMW/Mini. Op de onthulling van de BMW X2 is het nog wachten tot komende maandag, daar deze eerst op het salon van Detroit getoond wordt, maar BMW haalde alvast het doek van de nieuwe BMW 2 Series Active Tourer en BMW 2 Series Gran Tourer.
BMW 2 Series Gran Tourer
BMW 2 Series Gran Tourer
Het grootste aantal BMW-rijders per inwonersaantal vindt men in België en daardoor is het salon van Brussel voor het merk uit München een belangrijke afspraak, zo verkondigde de BMW Belux-baas Peter Henrich. De 2 Series Active Tourer en 2 Series Gran Tourer krijgen na meer dan drie jaar en 380 000 verkochte exemplaren een opfrisbeurt, zo werden de snoet en de achterkant lichtjes hertekend. Ook het interieur werd aangepast met een nieuw instrumentenpaneel en een nog beter infotainmentsysteem.

"Union Jack" achterlicht Mini
"Union Jack" achterlicht Mini
Ook bij Mini kregen een hele rits modellen een opfrissing, met name de Mini Cabrio en de drie- en vijfdeursversie. Nieuw is dat je deze modellen naar je eigen smaak kan personaliseren, zo is er de optie om je naam of logo te laten graveren op bijvoorbeeld het dashboard. Nog een leuk detail zijn de achterlichten, die je in een "union jack"-design kan krijgen, het motief van de Britse vlag dus. Ook technologisch is er aan de Mini's gewerkt, zo kan je bijvoorbeeld je claxon of lichten bedienen vanop een app op je smartphone. Een leuke toevoeging voor de overwegend jongere generaties die de Mini als cliënteel beoogt. Ook aan de versnellingsbak is gewerkt met een nieuwe 7-traps Steptronic-transmissie met dubbele koppeling én 8-traps Steptronic. Het logo van Mini kreeg tot slot ook een kleine opfrisbeurt.

Foto's: Marnik Mouchaers en Martijn Wouters

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Autosalon op woensdag 10 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 96e Autosalon van Brussel.
  • Shopa

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons