van der Horst

European VW Fun Cup 2018 oogt veelbelovend

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Elf weken scheiden ons nog van het startschot van de European VW Fun Cup 2018, op 31 maart en 1 april, in het kader van het Franco Fun Festival op het circuit van Spa-Francorchamps. Tijd genoeg dus voor de teams om de nieuwe campagne voor te bereiden, de nodige budgetten te verzamelen en potentiële rijders aan de tand te voelen. En toch kan organisator Kronos Events nog voor midden januari aankondigen dat er minstens dertig wagens het volledige seizoen zullen afwerken. Een aantal dat dus alleen maar zal stijgen!
Het zevende seizoen voor Kronos Events als organisator van de ‘Seriously Fun’-competitie belooft een ‘grand cru’ te worden. “Dit huidige succes, met de inschrijvingen voor het volledige seizoen – algemeen en bij de Biplaces – die het gezelschap krijgen van wagens die zich ‘wedstrijd per wedstrijd’ zullen aanmelden, garandeert ons een peloton van geregeld meer dan veertig wagens!” verheugt Series Manager Vanessa Bouchat zich. “We hebben ook de komst van nieuwe Nederlandstalige teams genoteerd, maar ook een heropleving van de Evo 2-categorie, voor de 1900 cc dieselmotor van 160 pk. Een spannende race in de race!”

De afgelopen weken hebben meerdere teams hun ambities duidelijk gemaakt. De titelstrijd wordt er een om duimen en vingers van af te likken, onder meer door de overstap van Kevin Caprasse naar de #280 Milo Racing, samen met Christophe Nivarlet, Fred Caprasse en Kevin Balthazar, terwijl Jac Motors by MTE niemand minder dan Mathieu Detry in hun armen heeft gesloten om de #44 van Michaël Leenders en Laurent Jaspers te versterken. Regerend kampioen Guillaume Mondron verhuist bovendien naar DRM Motorsport, waar hij op de #2 een team zal vormen met zijn broer Edouard en de Franse Belg Amaury Richard. En we vergeten uiteraard SP Racing niet, dat met Pascal Raes en Sébastien Incardona op het podium zal mikken na de vierde plek uit 2017. Lang wachten op meer nieuws hoeft niet, want elke week zullen minstens twee teams hun plannen voor dit jaar uit de doeken doen. De kanshebbers op de zege zullen dus talrijker zijn dan ooit!

“2018 belooft inderdaad een prachtig jaar te worden”, klinkt het bij een enthousiaste Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events. “Voor het eerst moet het team van Kronos Events zijn tijd niet verdelen tussen twee competities en kunnen we ons volledig toeleggen op de VW Fun Cup. Die aanpak begint duidelijk zijn vruchten af te werpen en ik ben erg ongeduldig om nog meer rijdersbezettingen te ontdekken. Ik ben ervan overtuigd: we staan zonder twijfel voor een van de mooiste seizoenen van de discipline!”

Kronos Events

 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 12 januari 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons