van der Horst

Europese zeges voor Stevens en Ramaekers

Thibaut Ramaekers
Thibaut Ramaekers
Mooi nieuws vanuit Genk en Val D'Argenton afgelopen weekend. Vic Stevens won op Karting Genk de opener van de Rotax Max Euro Trophy, zeg maar het Europees kampioenschap karting voor de Rotax klassen. Een kleine 750 kilometer verderop pakte Thibaut Ramaekers zijn eerste zege in de OK klasse. Onze landgenoot won in Val D'Argenton de tweede manche van de Champions of the Future, een voorbereidende wedstrijd voor het Europese kampioenschap OK en OK-Junioren binnen twee weken.
Vic Stevens
Vic Stevens
Karting Genk ontving afgelopen weekend de eerste manche van de Rotax Max Euro Trophy. In de finale van de Rotax SeniorMax pakte Vic Stevens een prachtige zege. Onze landgenoot startte de finale als zesde, na een resem Britten en Nederlander Jayden Thien. Stevens verloor bij de start een plekje waarna het veld drie ronden onder gele vlag afwerkte. Bij de herstart schoof onze landgenoot meteen op naar plaats vier, om later die ronde plaats drie over te nemen. Bij het ingaan van ronde acht werd Stevens wijd geduwd waardoor hij weer terugviel naar plaats zeven. Op het rechte stuk langs de Europalaan ging het vervolgens mis tussen de nummer één en twee in de wedstrijd. Leider Mark Kimber maakte een onverwachte beweging naar rechts waarbij hij Higging in de rondte duwde. Het achteropkomend veld schoot links en rechts voorbij Higgings en Stevens profiteerde om weer naar plaats twee op te schuiven. In een chaotisch slot moest hij de overwinning aan Macauly Bishop laten maar die werd nog bestraft waardoor de zege in de handen van Stevens viel. Onze landgenoot begint het EK zo op de best mogelijke manier! 

Er vielen in Genk nog enkele mooie ereplaatsen te rapen voor onze landgenoten. Xen de Ruwe en Maxim Dirickx werden vijfde en achtste in de DD2 klasse, waar de winst voor de Nederlander Enzo Bol was. In de DD2 Master klasse was de zege voor de Fransman Nicolas Picot. Christophe Adams pakte de vijfde plaats, Carl Cleirbout viel met P12 net buiten de top tien. Bran Vanderveke werd 26e in de finale van Rotax JuniorMax. Hij was de enige landgenoot die zich wist te plaatsen voor de finale, waarin de zege voor Jacob Ashcroft was. In de MiniMax tot slot, won Zdenek Babicek de finale voor onze landgenoot Vince Vanderhallen en Oliver Warner. Vic Van Campenhout nestelde zich met een zevende plaats nog keurig in de top tien. 

In Frankrijk draaide ruim 170 piloten warm voor de tweede ronde van het FIA Europees kampioenschap voor de OK en OK-Junioren dat daar binnen twee weken gehouden wordt. In de OK klasse viel er een hele knappe zege te noteren voor Thibaut Ramaekers. Onze landgenoot klopte zijn teammaat Joe Turney en Lewis Francis. Ramaekers springt ook naar de tweede plaats in de tussenstand van de Champions of the Future. Nog in de OK klasse kwam Kaï Rillaerts knap als achtste over de streep. Ean Eyckmans heeft nog wat huiswerk. Onze landgenoot zat er bij aanvang van het weekend prima bij maar leek alle snelheid kwijt na het monteren van een nieuw setje banden voor de kwalificaties en liep, net als Lenn Nijs, de finale mis.
In de OK-Junioren tekende Dries Van Langendonck voor een vijfde plaats in de finale. De zege was er voor Joel Pohjola. Van Langendonck kan dus opnieuw tot de favorieten gerekend worden voor de tweede manche van het EK, waar hij zijn leidersplaats verdedigd. 

Foto's: Kartphoto en COTFDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 15 april 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons