Euroracing met Wolf GB08 en BMW M3's naar Belcar en BGDC

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Het Euroracing team staat aan de vooravond van wat zich aandient als een zeer druk seizoen 2017. De troepen van Christophe Pampel bereiden zich namelijk voor op een dubbel programma in zowel het Belcar Endurance Championship als de Belgian Gentlemen Drivers Club (BGDC). Qua strijdwapen opteert men naast de vertrouwde BMW's ook voor een opvallende nieuwe keuze, met name een Wolf GB08 prototype.
Christophe Pampel
Christophe Pampel
De Divisie 2 in Belcar krijgt dus extra bloed, nadat we afgelopen jaar een knappe tweestrijd zagen tussen de Norma M20FC van Deldiche Racing en de Wolf GB08 van Bas Koeten Racing. Ook PK Carsport kondigde voor de start van het voorbije seizoen aan mee te willen strijden in Divisie 2 en voor de algemene titel, maar technische problemen aan boord van de Wolf GB08 gooiden roet in het eten. De wagen blijft echter een te duchten strijdwapen en dat beseft ook Christophe Pampel, "Nadat we vorig jaar de 24 Hours of Zolder betwistten met onze Radical SR3-RS, wilden we dit jaar een vervolg breien aan dat prototype-programma. De keuze viel uiteindelijk op de Wolf GB08, een bolide die in het verleden reeds zijn kwaliteiten bewees zowel in België als daarbuiten. Naast het programma met de Wolf, zullen we in de Belcar ook een BMW M3 inzetten, terwijl we in de BGDC bij minstens vier races aan de start staan met twee BMW M3's."

Alexander Pampel - Christophe Pampel - Maxim Pampel - Euroracing - BMW 325
Alexander Pampel - Christophe Pampel - Maxim Pampel - Euroracing - BMW 325
Wat betreft de rijders, kunnen nu reeds vader en zoons Christophe, Maxim en Alexander bevestigd worden, gekoppeld aan Pierre-Yves Rosoux. Hoe de exacte rijdersbezettingen eruit gaan zien, zal in de loop van de komende weken worden bevestigd. Mogelijk zien we nog enkele nieuwe namen de formatie uit het Antwerpse Sint-Job-in-'t-Goor vervoegen. Nieuw bloed zoekt het team overigens ook op vlak van medewerkers. Heb jij interesse om tijdens de race weekends een handje toe te steken in de pitbox en/of bij de pitstops of heb jij uitstekende capaciteiten om het team te versterken van aan de pitmuur? Aarzel dan zeker niet om Euroracing te contacteren via info@euroracing.be of telefonisch op het nummer 03 663 00 18.

Foto's: Martijn Wouters

 

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op zaterdag 21 januari 2017.

  • VR Racing