van der Horst

Francorchamps: Belgen meteen in voorste gelederen tijdens vrije trainingen

Bhai Tech Racing - McLaren MP4-12C GT3
Bhai Tech Racing - McLaren MP4-12C GT3
De heren van de GT Open werkten vandaag reeds hun twee vrije trainingen af in het kader van de Belgian Euroseries op een droog Francorchamps. Uiteindelijk daagden er niet 29 maar wel 28 GT’s op, waarvan er maar liefst 21 uitkomen in de GTS (lees GT3) klasse. De absolute besttijd van de dag werd enigszins verrassend al in de voormiddag gereden door de Bhai Tech Racing McLaren GT3 van Giorgio Pantano en Rafael Suzuki, in de tweede vrije training waren beide heren overigens pas terug te vinden in de buik van het peloton met de dertiende tijd (3,5 seconden trager dan in VT1). De Belgen deden het andersom en noteerden aan het einde van de dag de twee snelste chrono’s in de namiddagsessie.
Crash van Zampieri/Calari (Kessel Racing)
Crash van Zampieri/Calari (Kessel Racing)
De V8 Racing by SRT Corvette C6.R (ex-GT1) van Bert Longin en zijn Nederlandse teamgenoot Diederik Sijthoff topte de tabellen in VT2 met een 2:22.378 en was daarmee nog steeds een goede halve seconde trager dan de Bhai Tech McLaren in de voormiddag. De GPR Aston Martin V12 Vantage GT3 van Maxime Soulet en Enzo Ide noteerde de tweede chrono op +0.995s, wat aangeeft dat een herhaling van het sterke resultaat te Paul Ricard aan begin van het seizoen zeker tot de mogelijkheden behoort, ook de weergoden lijken goed op weg om hen een duwtje in de rug te geven. Verschijdene wagens kenden al problemen, het ergst was de Kessel Ferrari van Zampieri/Calari er aan toe, de wagen ging er in Blanchimont zwaar af en het is maar de vraag of de wagen tegen morgen kan opgelapt worden. De kwalificaties voor beide races worden morgenvoormiddag afgewerkt.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op vrijdag 6 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600 km of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons