van der Horst

Eurosport Events maakt WTCR-kalender voor 2021 bekend

WTCR-kalender 2021
WTCR-kalender 2021
WTCR-Promotor Eurosport Events heeft met goedkeuring van de FIA World Motor Sport Council een voorlopige kalender voor 2021 vrijgegeven. Naast vijf Europese meetings - zonder Zolder - prijken met heats in China, Macau en Zuid-Korea opnieuw drie Aziatische afspraken op de planning, waarbij vanzelfsprekend rekening zal moeten gehouden worden met eventuele restricties voor zowel personen- als vrachtvervoer.
  • STX Motorhomes
Om zoveel mogelijk fans te kunnen verwelkomen, staat de seizoenopener op de Hungaroring pas voor half mei gepland. Volgen meetings op de Slovakia Ring en de Nürburgring Nordschleife, terwijl ook de stratenomloop in Vila Real niet op het appèl mocht ontbreken. MotorLand Aragón fungeert als afsluiter van het Europese luik, desgevallend gevolgd door heats op de Zuid-Koreaanse Inje Speedium-omloop, een nog nader te benoemen Chinees circuit en, aanknopend met de traditie, de seizoenafsluiter in Macau eind november.

Om de kosten te drukken zullen tijdens alle WTCR-weekends nog maar twee wedstrijden worden betwist, maar door de uitbreiding van de kalender tot acht meetings blijft het geslaagde 16-races-format van 2020 behouden.

WTCR-promotor François Ribeiro, Head of Eurosport Events is opgezet om in samenwerking met de FIA het voortbestaan van de serie en de steun aan de teams veilig te hebben gesteld.  "2021 wordt niettemin een nieuwe uitdaging waarbij het kostenplaatje het gros van de te nemen beslissingen zal dicteren zodat we iedereen aan boord kunnen houden" klinkt het.

Kalender WTCR − FIA World Touring Car Cup 2021 

WTCR Race of Hungary, Hungaroring: 14-16 mei
WTCR Race of Slovakia, Slovakia Ring: 22-24 mei
WTCR Race of Germany, Nürburgring Nordschleife: 3-5 juni
WTCR Race of Portugal, Vila Real: 25-27 juni
WTCR RRace of Spain, MotorLand Aragón: 9-11 juli
WTCR Race of South Korea, Inje Speedium: 8-10 oktober *
WTCR Race of China,  TBC: 5-7 november
WTCR Race of Macau, Circuito da Guia: 19-21 november 

*Mits akkoord met de event promotor 

Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 13 november 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons