van der Horst

EX Zweden: Belgen doen het voorlopig uitstekend

Kristoffersson versus Hansen
Kristoffersson versus Hansen
De tweede manche van het FIA World RX in het Zweedse Höljes heeft onze landgenoten voorlopig nog geen windeieren en flink wat punten opgeleverd na een vruchtbare dag 1.
Enzo Ide: Audi S1 WRX
Enzo Ide: Audi S1 WRX
In World RX1 werden twee kwalificaties afgewerkt met winst voor de Audi S1 van Kristoffersson en de Peugeot 208 van Timmy Hansen die leidt na dag1. Onze landgenoot Enzo Ide staat met de Audi S1 op een voorlopige meer dan behoorlijke vijfde plaats.


Anton Marklund - VW Polo
Anton Marklund - VW Polo
In Euro RX1 zien we enkele gezichten die reeds eerder hun stempel zetten in het wereldkampioenschap, waaronder Anton Marklund met een VW Polo en het duo Andreas Bakkerud en Janis Baumanis (Beiden op Skoda Fabia). Marklund nam voor eigen publiek de eerste twee manches voor zijn rekening en is voorlopig leider voor de Fransman Fabien Pailler en het Noorse duo Bryntesson en Bakkerud.


McConnell versus De Ridder
McConnell versus De Ridder
In RX2e voor electrische wagens was het ditmaal Fraser MConell die tweemaal de snelste was en onze landgenoot Guillaume De Ridder naar een voorlopige 2de plaats verwijst. 



Kobe Pauwels - Audi A1 RX3
Kobe Pauwels - Audi A1 RX3
De piloten van RX3 reden reeds drie heats en het is opnieuw Yury Belevskiy die de leiding pakte in een Audi A1 van Volland Racing. De 16-jarige teamgenoot Kobe Pauwels is opnieuw bij de pinken en met een derde plaats is hij zo goed als zeker om voor de tweede maal op rij een mooie startplaats te verzilveren in de halve finales.


Foto's: Johnny Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 21 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sweden.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons