van der Horst

ExCel Arena wordt omgetoverd tot veldhospitaal

Formula E keert terug naar Londen
Formula E keert terug naar Londen
Op dit moment is ook in Groot-Brittannië de coronacrisis duidelijk uitgebroken. Zo verklaarde de Britse automobielfederatie dat er de volgende weken al zeker geen races zullen doorgaan en ook de NHS - de Britse gezondheidsorganisatie - maakt zich op voor de pandemie. Daarvoor wil het volgens de krant Guardian de ExCel Arena omtoveren tot een veldhospitaal met 4000 bedden dat bemand zal worden door zorgverleners en militairen om alzo de Londense ziekenhuizen te verlichten. Hierdoor wordt er een groot vraagteken gezet over de finale van de Formule E.
De laatste twee manches van de Formule E zouden namelijk in en rond de expo-zaal aan de Docklands afgewerkt worden, weliswaar pas eind juli. Maar aangezien niemand echt een zicht heeft op hoelang de pandemie zal duren, is het de vraag of ook die manches niet dienen uitgesteld te worden. Tot op heden heeft de Formule E zijn steun betuigt aan de uitbaters van de ExCel Arena en blijft het de situatie in de Britse hoofdstad opvolgen.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 25 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meetings Londen 1 en Londen 2.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons