van der Horst

Exit Gustavo Menezes, enter Stoffel Vandoorne bij Peugeot?

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Nog voor het seizoen beëindigd is in het FIA WEC, weten we al zeker dat er bij Peugeot Totalenergies een wijziging in de rijdersbezetting zal doorgevoerd worden volgend seizoen. Dit volgt op een mededeling van Gustavo Menezes op zijn sociale media waarin hij zegt het team te zullen verlaten na de finale in Bahrein. Hierdoor komt er een interessant plaatsje vrij in de topklasse, al zou Endurance-Info wel de vervanger al kennen, namelijk niemand minder dan Stoffel Vandoorne.
Peugeot Totalenergies - Peugeot 9X8
Peugeot Totalenergies - Peugeot 9X8
De keuze voor Vandoorne zou niet onlogisch zijn voor Peugeot. De Rumbekenaar kwam vorige week nog in actie tijdens de 6 Hours of Fuji voor het merk als invaller voor Nico Müller en liet een goede indruk achter. Volgens Endurance-Info zou onze landgenoot gewoon de plaats innemen van Menezes en instappen naast Müller en Loîc Duval. Nochtans heeft de Franse constructeur met Malthe Jakobsen nog een mooie joker achter de hand, maar op de snelle Deen wordt pas gerekend in 2025, althans opnieuw volgens de Franse website.

Als Vandoorne het WEC veld zou vervoegen, dan krijgen we een mooi contingent piloten die zowel in het FIA WEC als de Formule E op hun programma hebben. En dat kan een probleem geven, gezien de manche van Berlijn op exact hetzelfde weekend als de Totalenergies 6 Hours of Spa wordt afgewerkt. De vraag is dan wie er zal toegeven, als er al toegegeven zal worden.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op zaterdag 16 september 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons