van der Horst

Extreme E geeft namen vrij voor Driver's Programme

Sébastien Ogier
Sébastien Ogier
Het gaat de organisatie van de Extreme E voor de wind. Na de officiële voorstelling van de Odessey 21 tijdens het Goodwood Festival, de bevestiging van drie teams en een eerste locatie bevestigd, stelt de organisatie nu hun Driver's Programme voor. In dit programma worden geïnteresseerde piloten begeleid richting het openingsseizoen, dat zal doorgaan vanaf 2021. De organisatie gaf ook al een lijst van namen vrij van piloten die geïnteresseerd zijn in het nieuwe project van Alejandro Agag en daar zitten toch een paar verrassende namen tussen.
Kevin & Timmy Hansen - Peugeot 208 WRX
Kevin & Timmy Hansen - Peugeot 208 WRX
Naast meervoudig wereldkampioen rally Sébastien Ogier, die overigens ook als ambassadeur fungeert voor de Extreme E, komen de overige namen uit verschillende takken van de autosport. Zo staan onder meer Andreas Bakkerud, de gebroeders Timmy en Kevin Hansen en Timo Scheider op de lijst die tevens ook actief zijn in de rallycross, maar daarnaast is ook W-Series kampioene Jamie Chadwick er op terug te vinden en zij is lang niet de enige dame die geïnteresseerd is. Ook Katherine Legge (WeatherTech SportCar Championship en Jaguar I-Pace eTrophy) en Mikaela Åhlin-Kottulinsky (actief in het TCR-circuit) uitten hun interesse in de elektrische SUV's.

André Lotterer
André Lotterer
Ook piloten die op dit moment actief zijn in de Formule E, willen graag deelnemen aan het eerste seizoen van de Extreme E. Zo werden voormalig kampioen Lucas di Grassi en André Lotterer hun namen al genoteerd. Als laatste in de lijst zien we ook Sascha Prost - zoon van Alain Prost - er op staan. Prost is voornamelijk actief in het racen op ijs. Met deze piloten in hun Driver's Programme wil het de ingeschreven teams een optie bieden om die piloten aan te trekken, al zijn ze niet verplicht om hier uit te kiezen en mogen zij eventueel zelf piloten binnen brengen. Zullen we één van deze piloten aan de start zien verschijnen? We zullen het antwoord kennen vanaf februari 2021.

Foto's: Extreme E - Johnny Loix - Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op donderdag 12 september 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons