van der Horst

Extreme E maakt naam 'Joker Driver’ bekend

Timo Schneider
Timo Schneider
Extreme E heeft de naam van de eerste van zijn twee 'Joker Drivers' bekendgemaakt. De tweevoudige Duitse DTM-kampioen Timo Schneider zal Extreme E ondersteunen bij verschillende projecten naast zijn rol als 'Joker Driver', wat inhoudt dat Schneider op ieder moment moet klaarstaan om met een van de ODYSSEY 21's te rijden.
Naast zijn verantwoordelijkheden als een soort reserverijder voor ieder team, zal de Duitser ook bijdragen aan de ontwerpen van de racebanen van Extreme E op elk van de afgelegen locaties.

Scheider heeft deelgenomen aan een breed scala aan motorsportdisciplines, van eenzitters tot toerwagens en Rallycross. Na twee opeenvolgende DTM-titels te hebben gewonnen in 2008 en 2009, een 24 Uur van Le Mans-podium in 2010 en overwinningen in de 24 Uur van Spa en Nurbürgring, legde de Duitser zich ook toe op het WK Rallycross.

De tweede 'Joker Driver' van Extreme E wordt later deze week bekendgemaakt. De eerste X-Prix van de serie vindt plaats van drie tot vier april in Al-`Ula, Saoedi-Arabië.

Foto: Extreme EDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Rally Internationaal op maandag 15 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons