van der Horst

Extreme E maakt naam 'Joker Driver’ bekend

Timo Schneider
Timo Schneider
Extreme E heeft de naam van de eerste van zijn twee 'Joker Drivers' bekendgemaakt. De tweevoudige Duitse DTM-kampioen Timo Schneider zal Extreme E ondersteunen bij verschillende projecten naast zijn rol als 'Joker Driver', wat inhoudt dat Schneider op ieder moment moet klaarstaan om met een van de ODYSSEY 21's te rijden.
  • Powercars
Naast zijn verantwoordelijkheden als een soort reserverijder voor ieder team, zal de Duitser ook bijdragen aan de ontwerpen van de racebanen van Extreme E op elk van de afgelegen locaties.

Scheider heeft deelgenomen aan een breed scala aan motorsportdisciplines, van eenzitters tot toerwagens en Rallycross. Na twee opeenvolgende DTM-titels te hebben gewonnen in 2008 en 2009, een 24 Uur van Le Mans-podium in 2010 en overwinningen in de 24 Uur van Spa en Nurbürgring, legde de Duitser zich ook toe op het WK Rallycross.

De tweede 'Joker Driver' van Extreme E wordt later deze week bekendgemaakt. De eerste X-Prix van de serie vindt plaats van drie tot vier april in Al-`Ula, Saoedi-Arabië.

Foto: Extreme EDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Rally Internationaal op maandag 15 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons