van der Horst

Eyckmans en Van Langendonck aan het feest in Cremona

Eerste seizoenszege voor Ean Eyckmans
Eerste seizoenszege voor Ean Eyckmans
Het seizoen is nog jong, maar Dries Van Langendonck en Ean Eyckmans wisten al de nodige knappe prestaties te verzamelen in de WSK Karting Series. Dit weekend volgden in Cremona de eerste overwinningen van het seizoen voor beide heren, die daarmee hun bloedvorm bevestigden. In de Mini klasse pakte Bruno Priam bovendien nog een podiumplaats; de Belgen zijn op dreef.
Mini U10: Eerste podium voor Priam
Henri Kumpen lijkt nog even zoekende te zijn in de nieuwe Tony Kart. De Limburger haalde een nieuwe top vijftien plaats uit de brand in de Mini U10 klasse, maar hoopt ongetwijfeld op meer. De snelheid is in ieder geval goed, getuige een negende tijd in de kwalificaties. Vorig jaar nog actief in de Mini U10 klasse, maar dit jaar omwille van de leeftijd overgestapt naar de Mini klasse is Bruno Priam. De Waal zat er vrijdag al goed bij met een vijfde chrono en reed vandaag richting het podium in de finale. Antoine Venant werd zeventiende. 
OK-Junioren: Van Langendonck klopt Schauffler
Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck en Nicklas Schauffler zwaaien dit seizoen de plak in de OK-Junioren. De Oostenrijker trok zowel in de WSK Champions Cup als in de opener van de WSK Super Master Series aan het langste eind, met Dries Van Langendonck telkens op plaats twee. Vandaag draaide de Belg de rollen om in een knappe finale. Van Langendonck startte als vijfde maar nam in ronde vier de leiding. Hij reed uiteindelijk bijna drie seconden weg bij zijn achtervolgers om de zege binnen te halen. Schauffler werd tweede en blijft leider in de tussenstand al nadert Van Langendonck tot op achttien punten. 
OK: Zege en leiding in de tussenstand voor Eyckmans
Ean Eyckmans bezorgde moeder Wendy mooi verjaardagsgeschenk
Ean Eyckmans bezorgde moeder Wendy mooi verjaardagsgeschenk
Ook Ean Eyckmans heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken. De Kempenaar wist net als Van Langendonck al enkele malen te schitteren dit seizoen, maar kon nog niet op het hoogste trapje van het podium plaatsnemen, tot vandaag. Eyckmans kende een perfecte zondag, die begon met de zege in de eerste prefinale. Het leverde hem de pole voor de finale op en hoewel hij de leiding moest afstaan aan de Braziliaan Gomez, heroverde de birelART piloot deze halfweg de wedstrijd om hem niet meer af te staan. Gabriel Gomez werd tweede, Fionn Maclaughlinn derde. Oleksandr Bondarev, winnaar van de openingsmanche werd vierde en ziet Eyckmans de leiding in de tussenstand overnemen.
Kaï Rillaerts draaide het hele weekend goed mee vooraan, maar werd 31e in de finale. Lenn Nijs kon zich helaas niet plaatsen voor de finale. 
KZ2: Denner wint voor Palomba
Geen Belgen aan de start in de KZ2. Hier was de zege voor de Fransman Emilien Denner. Hij klopte zijn teamgenoot Giuseppe Palomba en Christian Bertuca. Die laatste blijft wel afgetekend leider in de tussenstand. 

Foto's: Wim Eyckmans en WSK Promotion

 Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 11 februari 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons