van der Horst

Eyckmans en Van Langendonck finishen als tweede tijdens WSK opener

Podium OK-Junioren
Podium OK-Junioren
Het WSK seizoen is uitstekend begonnen voor onze landgenoten Ean Eyckmans en Dries Van Langendonck. Tijdens de WSK Champions Cup, welke het seizoen opent, reden ze beiden naar een knappe tweede plaats in de OK en OK-Junioren. Meteen een prima voorbode voor wat volgen zal, te beginnen met de openingsmanche van WSK Super Master Series, volgende week.
De nieuwjaarswensen zijn nog maar net de deur uit en het nieuwe internationale karting seizoen stond al in de startblokken. In het Italiaanse Lonato werd tijdens de WSK Champions Cup, een alleenstaande wedstrijd, het startschot voor het nieuwe seizoen gegeven. Met 264 inschrijvingen tekenden meteen heel wat piloten present, al stelden heel wat teams en rijders hun debuut uit tot volgende week, tijdens de opener van het WSK Super Master Series kampioenschap, ook in Lonato.

In de OK-Junioren was het uiteraard uitkijken naar Dries Van Langendonck. De Wereldkampioen in deze klasse vatte zijn seizoen aan met een vierde chrono maar draaide in één van de kwalificatieheats een motor in de soep. Gelukkig wist hij optimaal te scoren in de overige heats waardoor een goede startplek voor de finale niet verloren ging. Onze landgenoot ging als vierde van start en werkte zich op naar plaats twee om daar ook te finishen. De zege was er voor Niklas Schaufler.

Ean Eyckmans
Ean Eyckmans
In de OK klasse reed Ean Eyckmans een zeer aandachtige finale. Onze landgenoot was steeds voorin te vinden en nam in de vierde ronde zelfs even de leiding in handen. In de achtste ronde kwam Oleksandr Bondarev opnieuw aan kop en reed hij een kleine voorsprong bij elkaar ten opzichte van Eyckmans die in het slot nog kwam opzetten. De kersverse birelART piloot kon echter geen aanval meer plaatsen en eindigde tweede achter Bondarev. Onze landgenoot werd nog bestraft met twee tijdstraffen wegens een klikbumper en een foute beweging tijdens de wedstrijd waardoor hij terugviel tot P6. De snelheid is in ieder geval veel belovend!

Prima nieuws kwam er ook uit de Mini60 klasse waar Bruno Priam en Antoine Venant het uitstekend deden. De jonge Walen werden respectievelijk zesde en achtste in een veld van 33 deelnemers. Bij de deelnemers onder de tien jaar, reed Lewis Boodts naar een negende plaats in de finale. 

De Est Markus Kajak was de snelste in de KZ2 schakelklasse. Startend vanaf de vierde rij won hij de wedstrijd voor Andrea Dalé en Christian Bertuca. Onze landgenoot Elie Goldstein werd keurig vijftiende.

Foto's: WSK PromotionDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 21 januari 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons