van der Horst

Rally Zweden: Eyvind Brynildsen zet record op Colin's Crest

Eyvind Brynildsen - M-Sport Ford Fiesta R5
Eyvind Brynildsen - M-Sport Ford Fiesta R5
Wie de Rally van Zweden zegt, zegt Colin's Crest. Een monsterlijke jump op de proef Vargasen waar de rijders er een erezaak van maken om zo ver mogelijk te springen met hun wagen. Noem het gerust het officieuze wereldkampioenschap verspringen voor wagens. Vorig jaar zette Thierry Neuville met 44 meter een nieuw record, maar dat record werd zaterdag van de tabellen geveegd.
  • Skylimit Events
Het was door het gebrek aan sneeuw een beetje afwachten of de rijders opnieuw zo ver zouden springen als vorig jaar. Dat leek tijdens de eerste lus niet meteen het geval. Thierry Neuville zette zich een tijdlang bovenaan de tabellen met een afstand van 38 meter. Enkel Kris Meeke sprong verder. Hij ging zelfs voorbij de kaap van de 40 meter en landde 43 meter ver. Niemand deed nog beter.

In de tweede ronde leek Neuville erop gebrand om zich opnieuw te kronen tot koning van de heuvel. De Belg sprong maar liefst 44 meter ver en evenaarde daarmee zijn record van vorig jaar. Niemand leek Neuville zijn eretitel nog af te snoepen tot Eyvind Brynildsen passeerde in zijn Ford Fiesta. De Noor vloog nog een meter verder dan Neuville en zette de vier wielen terug op de grond na een vlucht van 45 meter. Straf, zeker omdat Brynildsen niet met een WRC-wagen rijdt, maar wel met een R5.

Foto: Eyvind Brynildsen

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 13 februari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons