van der Horst

F. Renault 2.0: Toch een Belg aan de start in de Eurocup

Benjamin Bailly
Benjamin Bailly
In het begin van deze week vonden op het circuit twee testdagen plaats voor het nakende Formule Renault 2.0 Eurocup kampioenschap. Dit kampioenschap werd vorig jaar nog gewonnen door Stoffel Vandoorne, maar voor dit jaar leek het alsof we het zouden moeten doen zonder landgenoot. Wie echter de tijdstabellen van de testen doornam, kwam een bekende naam tegen, Benjamin Bailly. Alhoewel men de Franse nationaliteit achter zijn naam plaatste, was het al snel duidelijk dat het ging om onze landgenoot die enkele jaren nog gold als een grote eenzitter belofte.
Na een seizoen Formule 2 waar hij zevende in het kampioenschap eindigde kreeg Benjamin Bailly het nodige budget niet bijeen om in de formulewagens verder te gaan. Hij begon nog aan een seizoen in de Europese Radical cup maar een ongeluk verknalde zijn jaar. Bailly verdween uit de belangstelling alhoewel hij nog regelmatig de kans kreeg om te rijden met de Ford Mustang van VDS Racing Adventures onder meer bij de 24 uren van Spa. Verleden jaar werd hij nog aangezocht door het Luxemburgse RC Formula om in te springen op één van hun Formule Renault 2.0 bij de manche voor het ALPS kampioenschap op Spa-Francorchamps, nadat de vaste rijder afhaakte.

Blijkbaar maakte Bailly indruk, want het team vroeg hem dus om af te reizen naar Barcelona om de nieuwe wagen af te stellen. Bailly deed het verre van slecht, begon de eerste dag voorzichtig en eindigde in de tweede helft van het veld, maar op de tweede dag reed hij in de morgen een tiende tijd en een zeventiende in de namiddag. Nu blijkt er echter nog een vervolg aan het avontuur te komen, RC Formula heeft aan Bailly gevraagd om de ganse Eurocup voor hen te betwisten. Wordt dit een nieuwe start voor de Belgische rijder? Hij krijgt met Aurélien Panis, zoon van Olivier Panis, alleszins een gekende naam naast zich als teammaat.

Foto: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 22 maart 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons