F V8 3.5: Monza: René Binder wint beide races

René Binder - Lotus
René Binder (Lotus) heeft dit weekend op de omloop van Monza de beide races voor de World Series Formula V8 3.5 gewonnen. De Oostenrijker kon tweemaal profiteren van een slechte start van zijn teamgenoot Pietro Fittipaldi en neemt dankzij zijn twee overwinningen de leiding in de puntenstand voor het kampioenschap.
Als derde gestart wist Binder bij de aanvang van de eerste race voorbij een slecht gestarte Fittipaldi te gaan en kwam in het kielzog van Roy Nissany (RP Motorsport). De posities zouden niet meer wijzigen maar Nissany kreeg na de finish een straf van 5 seconden voor het afsnijden van de chicane, waardoor hij in het klassement terug viel naar plaats twee achter Binder. Matevos Isaakyan (SMP Racing by AVF) werd derde voor Alfonso Celis Jr (Fortec Motorsports) en Egor Orudzhev (SMP Racing by AVF).

Pietro Fittipaldi (Lotus) stond weer eens op de pole bij race 2 maar weer kwam hij slecht weg waardoor Roy Nissany (RP Motorsport) de leiding nam. De Israëliër verloor die positie echter bij de pitstop aan Binder, de Oostenrijker zou de leiding niet meer afstaan en won voor Nissany en Yu Kanamaru (RP Motorsport). Pietro Fittipaldi werd vierde en Matevos Isakyaan (SMP Racing by AVF) sloot de top vijf af.

Foto's: World Series Formula V8 3.5 & Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zondag 14 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Monza.