van der Horst

F1 2021 game: De nieuwigheden toegelicht

F1 2021 screenshot
F1 2021 screenshot
Sinds afgelopen week is het populaire F1-spel van Codemasters op de markt. Het is de eerste editie sinds het bedrijf overgenomen werd door Electronic Arts. In F1 2021 waan je jezelf net als in de voorgaande edities een F1-rijder. Het spel bevat alle teams, rijders en circuits van het huidige F1-seizoen. Daarnaast is er ook een splinternieuwe verhaalmodus geïntroduceerd en is er een uitgebreide carrièremodus met de optie om met twee spelers te spelen.
  • Shopa
De grootste nieuwigheid is dus die nieuwe verhaalmodus, Braking Point genoemd. Daar werk je je als toekomstig F1-rijder omhoog via de Formule 2. Je krijgt hier te maken met de teamdynamiek uit het echte leven en de dramatiek met andere rijders op de baan. De uitgebreide carrièremodus introduceert een optie voor twee spelers met zowel een mogelijkheid om online als offline samen te spelen. Zij kunnen ook ieder een rivaliserend team kiezen en tegen elkaar racen in een synchrone sessie. De carrièremodus maakt tevens gebruik van Real-Season Start. Hierdoor kan je beginnen aan je carrière vanaf elke race die al is gereden in het huidige wereldkampioenschap. Deze modus houdt daarbij rekening met de stand van het kampioenschap op dat moment. 

Naast de gewone editie, is er naar goede gewoonte ook een Deluxe Edition. Deze keer ontbreken de historische F1-wagens, maar krijg je zeven iconische F1-rijders om te gebruiken in ‘Mijn Team’: Ayrton Senna, Michael Schumacher, Alain Prost, David Coulthard, Jenson Button, Nico Rosberg en Felipe Massa. Daarnaast krijg je voor je extra centen ook exclusieve customization content, 18.000 PitCoins en het Braking Point Content Pack. 

Voor het eerst is het F1 game beschikbaar op de next-gen consoles want F1 2021 is verkrijgbaar voor de Xbox Series X|S, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One en PC via Steam. Een voordeel van die next-gen consoles is een framerate van boven de 60fps en flink kortere laadtijden.

Ook op vlak van de graphics is F1 2021 er ten opzichte van zijn voorganger op vooruit gegaan. In het kader van de race van afgelopen weekend in Silverstone, kroop onze noorderbuur Max Verstappen alvast achter stuur voor een virtuele ronde op het Britse circuit. De beelden daarvan zijn hier te bekijken. Wie liever de officiële trailer bekijkt, kan deze hier zien.

Afbeelding: Codemasters Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op maandag 19 juli 2021.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons