van der Horst

Australië: Stoffel Vandoorne verwacht sterke race

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne kende een teleurstellende eerste kwalificatiesessie van het Formule 1 seizoen 2017. Onze landgenoot kwam weinig aan rijden toe nadat een probleem met de benzinedruk hem tot tweemaal toe terug richting box noopte. Bij een derde poging leek het probleem verholpen, maar de Rumbekenaar geraakte niet verder dan een voorlaatste rij, waarbij hij enkel Jolyon Palmer, zelf ook zwaar teleurgesteld, en de debuterende Lance Stroll achter zich wist te houden. Voor de race koestert onze landgenoot evenwel positieve verwachtingen...
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
"Wegens een probleem met de benzinedruk moest ik mijn twee eerste pogingen staken gezien de motor weinig kracht leverde. In mijn enige aanloopronde ging ik bovendien opzij voor Alonso waardoor ik temperatuur in mijn banden verloor. Jammer, want na de derde training (die Vandoorne als 15e afsloot, net na Alonso n.v.d.r.) leek alles de goede richting uit te gaan en koesterde ik vertrouwen. Het is echter altijd moeilijk als je maar één kans krijgt om een tijd te laten optekenen want je kan geen risico's nemen en moet er echt voor gaan."

Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Vandoorne sluit af met de - ondertussen helaas gebruikelijke - positieve PR-onzin. "Nochtans hebben we dit weekend enkele goede stappen voorwaarts gezet. Fernando en ikzelf voelen ons comfortabel in de wagen en dat betekent dat we net dat ietsje meer kunnen pushen. Vanzelfsprekend hebben we nog een pak werk voor de boeg, maar we kunnen moed putten uit het potentieel dat we tot dusver getoond hebben dit weekend. Ik denk dat we morgen een goede race kunnen hebben."

Foto's: Georges De Coster  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons