van der Horst

Bahrein: Laat Ferrari ware potentieel zien?

Bahrain International Circuit
Bahrain International Circuit
Komend weekend staat de tweede Grote Prijs van het seizoen 2019 gepland. Het F1-circus is dan te gast op het Bahrain International Circuit. Na de seizoensopener in Australië zal deze race normaal gezien een meer realistisch beeld geven van waar elk team staat. Het circuit in Melbourne is immers gedeeltelijk een stratencircuit en het ontbreekt er aan lange rechte stukken waardoor de onderlinge verschillen niet altijd representatief zijn.
  • Heinz Performance
Bahrein is in alle aspecten anders. Het is een echt racecircuit met zowel snelle als trage bochten, en het beschikt over drie lange, rechte stukken waardoor er voldoende inhaalmogelijkheden moeten zijn. En daar waar er vorig jaar twee DRS-zones waren om dat inhalen te bevorderen, heeft de organisatie nu beslist om ook een derde DRS-strook aan te leggen. Zo hebben de drie langste rechte stukken allemaal het potentieel om mooie manoeuvres op te meten.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Ferrari stelde teleur in Australië nadat het sterk voor de dag was gekomen tijdens de wintertests. Er wordt aangenomen dat de Scuderia geen optimale set-up vond en verder koelingsproblemen ondervond met de wagen. De twee weken pauze tussen beide races kunnen dat laatste probleem alvast opgelost hebben. En vorig jaar stond Sebastian Vettel trouwens op het hoogste schavotje van het podium. Deze race wordt dus een betere waardemeter om te zien waar het team staat.

Dat geldt uiteraard ook voor de andere teams. Kan Red Bull, aangedreven met de Honda-krachtbron, zich opnieuw voorin mengen? En zal Mercedes opnieuw het sterkst voor de dag komen? Valtteri Bottas staat voor het eerst in zijn carrière op kop in de voorlopige tussenstand voor de wereldtitel, kan hij aan de kopstart een vervolg breien? Allemaal vragen waar we vanaf morgen stilaan een antwoord mogen op verwachten. In het middenveld was ook Haas iets trager dan verwacht tijdens de race. Alfa Romeo kan opnieuw bevestigen, terwijl Renault en McLaren zich zullen trachten te mengen met de top zes. Renault heeft alvast een andere achtervleugel meegebracht. De race gaat zondag door om 17.10 uur onze tijd. En vergeet niet dat we tegen dan overgeschakeld zijn op het zomeruur.

Foto's: Red Bull Media & FerrariSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op vrijdag 29 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Bahrein.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons