van der Horst

Bahrein GP: Opnieuw snelste tijd voor Max Verstappen in vrije training 2

Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen (Red Bull) klokte opnieuw de snelste tijd in de tweede sessie van de dag op het Bahrain International Circuit. Lando Norris (McLaren) kon andermaal de topteams volgen en snelde naar de tweede plaats. Lewis Hamilton (Mercedes) vervolledigde de top drie.
Lewis Hamilton - Mercedes W12
Lewis Hamilton - Mercedes W12
Max Verstappen was met een tijd van 1:30.847 zo'n halve seconde sneller dan in vrije training 1.  Norris (+0.095) en Hamilton (+0.235) volgden. Carlos Sainz was verbazend snel in de Ferrari en zette zijn wagen op de vierde plek, ongeveer drie tienden langzamer dan Verstappen. Sainz' teamgenoot Charles Leclerc was slechts twaalfde. De tijdsverschillen waren evenwel niet groot. De eerste vijftien piloten klokten binnen dezelfde seconde als sessiesnelste Verstappen. Kimi Raikkönen (Alfa Romeo) en zowel de Haas F1 Team- als de Williams-rijders hadden het moeilijk.

De avondomstandigheden van de tweede vrije training zijn vergelijkbaar met die van de kwalificatie morgen. De rijders grepen dus hun kans om zoveel mogelijk rijtijd te sprokkelen, waardoor er heel wat actie was. Nogal wat rijders, waaronder Raikkönen en Alonso, kleurden buiten de lijnen. 
De volledige uitslag vindt u hier.

Morgen om zestien uur onze tijd vindt de kwalificatie plaats voor de Grote Prijs van Bahrein.

Foto: Red Bull Media & Mercedes-AMG Petronas Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op vrijdag 26 maart 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons