van der Horst

Bahrein: Nieuwssprokkels vanuit de paddock

Kevin Magnussen - Renault Sport F1 Team
Kevin Magnussen - Renault Sport F1 Team
Kevin Magnussen zal de Grote Prijs van Bahrein vanuit de pitstraat moeten starten. De Renault-rijder moest tijdens de tweede vrije training halt houden in de pitlane om gewogen te worden in de garage van de FIA-officials. De Deen zou het rood licht genegeerd hebben, miste daardoor zijn stop en reed gewoon verder naar zijn pitbox waar zijn team aan zijn bolide begon te werken. Dit is een inbreuk op artikel 29.1 van het reglement en hierdoor zal hij zondag vanuit de pit moeten starten. Magnussen en een vertegenwoordiger van het team werden na de sessie op het matje geroepen bij de stewards, onder leiding van voormalig F1-rijder Derek Warwick, en kreeg na de meeting deze sanctie opgelegd.
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft zijn teamcollega en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso bedankt om hem door zijn F1-debuut tijdens de vrije trainingen heen te helpen. In plaats om terug naar huis te vliegen, besloot de Spanjaard om in Bahrein te blijven om zijn team en regerend GP2-kampioen Vandoorne te helpen. “Fernando was hier gans de dag”, aldus de McLaren-debutant aan de verzamelde media. “Hij stond naast mij en de ingenieurs en hij was heel behulpzaam. Gaf ons raad in welke richting we moeten gaan met de set-up van de wagen en wat te proberen tijdens de trainingen." Verder zei de Kortrijkzaan dat zijn aanwezigheid heel behulpzaam was omdat hij de wagen beter kent dan hijzelf. “Het is uiteraard heel goed om van hem hulp te krijgen”, besloot Stoffel. Ondertussen raakte evenwel bekend dat McLaren zou proberen Fernando Alonso terug in het zitje te krijgen vandaag.

Max Verstappen - Toro Rosso
Max Verstappen - Toro Rosso
Max Verstappen en Carlos Sainz Jr. hebben met Toro Rosso teambaas Franz Tost aan tafel gezeten om de uitspattingen tijdens en na de Grote Prijs van Australië te bespreken. Op de vraag van het Britse Autosport magazine of hij zich heeft verontschuldigd voor zijn gedrag, zei de Nederlandse Genkenaar, ”Ja. Ik was toen nogal vrij emotioneel. Het komt van beide kanten; ik maak fouten, het team maakt fouten. Maar op het einde van de dag zijn wij een team. We winnen samen en we verliezen ook samen.” Verder zei Max dat hij uit zijn fouten kan leren en dat lesje zal meenemen naar de volgende wedstrijd. Sainz zei dat er niets meer uitgeklaard hoeft te worden met zijn teamgenoot, nadat de vraag werd gesteld of hij nog apart met Verstappen gaat zitten.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Bernie Ecclestone heeft regerend wereldkampioen Lewis Hamilton een ban opgelegd voor zijn gebruik van de Snapchat-app in de paddock. De acherliggende reden hierachter is omdat de media veel moet betalen om deze exclusieve beelden vanuit de paddock te mogen uitzenden en Hamilton dit gratis doet. “Mijn team heeft me op de hoogte gebracht dat dit niet mag”, aldus de 31-jarige Brit aan het Duitse Auto Bild. Verder zei hij dat hij vastbesloten is om zijn unieke persoonlijkheid te blijven uitdrukken. “Het maakt mij niet uit wat mensen over mij zeggen. Toen ik nog jonger was, was ik meer terughoudend. Maar toen ik me afscheidde van mijn vader als manager, zette ik mijn eerste tatoeage, en mijn verhuis naar Mercedes was de beslissende stap om aan te tonen wie ik ben.” Volgens de krant Mirror riskeert Hamilton nu een forse boete omdat hij de opgelegde ban van Ecclestone ondertussen aan zijn laars zou gelapt hebben.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons