van der Horst

Bahrein: Stoffel Vandoorne grapt over deelname 24H Spa

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne was één van de rijders die vandaag in Bahrein de pers te woord stond tijdens de officiële persconferentie voor de rijders. De Grote Prijs van Bahrein is de eerste verjaardag van Stoffel's F1-debuut. “Het is fantastisch om terug in Bahrein te zijn”, aldus de Rumbekenaar. “Vorig jaar reed ik hier een goede wedstrijd. Het was fijn om die kans te krijgen. Nu een jaar later denk ik dat het heel anders is: ik heb twee races onder de gordel en een beetje meer ervaring. Op dit moment is het voor ons geen makkelijke situatie, maar ik hoop dat we dit weekend kunnen laten zien dat we een stap voorwaarts hebben gezet.”
  • Shopa
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Wanneer alle euvels bij McLaren-Honda achter de rug zullen zijn, kon de de West-Vlaming niet voorspellen. “Hopelijk vroeger dan later”, zei Vandoorne. Gisteren werd aangekondigd dat teamgenoot Fernando Alonso niet zal deelnemen aan de Grote Prijs van Monaco dit seizoen en in de plaats daarvan de Indy 500 zal rijden. Een mogelijkheid is dat Jenson Button even uit pensioen zal terugkeren om de Spanjaard eind mei in de nauwe straten van Monte-Carlo te vervangen, maar een officiële bevestiging van het Britse team is er alsnog niet.

Lewis Hamilton & Stoffel Vandoorne
Lewis Hamilton & Stoffel Vandoorne
Op vraag aan alle drie de deelnemers aan de persconferentie – Stoffel, Lewis Hamilton en Sergio Perez – of zij ook een andere wedstrijd in een andere categorie willen rijden, was het onze landgenoot die als eerst antwoordde. “Ik heb besloten om de 24 uur van Spa te rijden in plaats van de Grote Prijs van Hongarije dit jaar”, grapte de 25-jarige Stoffel. Het leek alsof de aanwezige pers de grap van onze medeburger niet begreep, omdat er geen onmiddellijke reactie kwam. Wij konden er alvast wel om lachen. Achteraf zei Vandoorne aan Autosport.be ter plaatse: "Allez seg, dat ze dat niet doorhadden!."

Foto's: Georges De Coster
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons