van der Horst

Barcelona: Vandoorne reageert op probleemloze vrijdag

Stoffel Vandoorne - McLaren Honda Formula 1 Team
Stoffel Vandoorne - McLaren Honda Formula 1 Team
Stoffel Vandoorne heeft er een positieve vrijdagtraining opzitten met het oog op de Grote Prijs van Spanje zondag. In tegenstelling tot teamgenoot Fernando Alonso, die in de eerste sessie al na één bocht stilviel en in de tweede sessie de traagste tijd reed, kende onze landgenoot een positieve vrijdag. Beide sessies opgeteld reed Vandoorne 60 rondjes en eindigde ze beiden op een dertiende plaats. Vooral in de tweede sessie was zijn tijd relatief hoopgevend met een chrono die binnen de twee seconden bleef van de Mercedessen.
  • St. Paul
Stoffel Vandoorne - McLaren Honda Formula 1 Team
Stoffel Vandoorne - McLaren Honda Formula 1 Team
Vandoorne: "Zonder twijfel heb ik een van de beste vrijdagen tot nu toe gehad. Het is de eerste keer dat ik een vrijdag heb gehad dit seizoen zonder grote problemen. We werkten ons programma af zonder grote problemen, dus dat was goed. Alles ging vlot van mijn kant, we zagen echter dat het iets complexer ging aan Fernando's zijde. Helaas miste hij de eerste sessie en legde niet veel ronden af in de tweede sessie dus dat toont ons nog steeds aan dat de betrouwbaarheid een van de voornaamste factoren is waar we aan moeten werken de komende races. We hebben flink wat updates meegebracht voor deze race, maar voorlopig is het moeilijk om ze individueel te beoordelen. Tot op dit moment ging alles zoals verwacht en vannacht is er veel te analyseren. Hopelijk kunnen we morgen alles een beetje finetunen en er nog een beetje meer uithalen."

Foto's: Georges de CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Formule 1 op vrijdag 12 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons