van der Horst

België: Alexander Rossi vervangt Max Chilton bij Marussia

Max Chilton - Marussia MR03
Max Chilton - Marussia MR03
Nadat eerder deze week Caterham liet weten Kamui Kobayashi voor de GP van België te vervangen door Andre Lotterer, is het nu de beurt aan Marussia om aan te kondigen dat het één van zijn rijders dit weekend omwisselt. Max Chilton moet opstappen en zijn plaats wordt ingenomen door de recent aangeworven reservepiloot Alexander Rossi. De Amerikaan, die zijn eerste Grote Prijs betwist, was voorheen testrijder bij Caterham, maar wanneer dit team zich eerder deze maand reorganiseerde, was er voor Rossi geen plaats meer.
Alexander Rossi - Caterham
Alexander Rossi - Caterham
Een duidelijke reden voor die wissel gaf Marussia niet, men sprak er over contractuele problemen met Max Chilton zonder te verduidelijken wat die inhielden. Ook het late ogenblik van de bekendmaking is frappant; Chilton was namelijk zelfs al onderweg naar België. Teameigenaar John Booth liet echter weten dat Chilton mogelijk nog terugkeert naar het team en dat hij zelfs hoopt dat het team snel kan teruggrijpen naar zijn oorspronkelijk rijdersduo. Rossi, die voorheen voor Caterham al enkele testen F1 uitvoerde, is dus voorlopig enkel zeker van deelname op Spa.

Kort nadat Marussia het bericht de wereld instuurde dat Max Chilton in Spa vervangen wordt door Alexander Rossi, gaf de Britse piloot een communiqué vrij waarin hij de onverwachte wending binnen het team aankaart. Chilton meldt dat hij vrijwillig zijn plaats afstond gezien het team momenteel financiële problemen kent en alzo zijn zitje kan verhuren aan rijders met een budget. Chilton zal wel aanwezig zijn in Spa om het team bij te staan. Verder liet hij weten dat Marussia in discussie is met verschillende investeerders en zodra deze gesprekken concrete resultaten opleveren zal Chilton zijn plaats achter het stuur van de wagen zo snel mogelijk terug innemen.   

Foto's: Mrussia F1 & Racing International Photography



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons