van der Horst

Duitsland: Enkele nieuwssprokkels na de race

Lewis Hamilton - Mercedes AMG Petronas Motorsport
Lewis Hamilton - Mercedes AMG Petronas Motorsport
Uren na afloop van de Grote Prijs F1 van Duitsland bleef het onduidelijk of Lewis Hamilton zijn zege mocht behouden. Omdat de Brit zich naar de pitingang begaf én daarna terug over het gras en de witte lijn weer op de baan ging, zochten de stewards verduidelijking. Zo kreeg Kimi Räikkönen twee jaar geleden in Baku voor een gelijkaardige stunt een straftijd van 5 seconden aan zijn laars. Meer dan een uur lang zat de Mercedes-rijder bij de stewards, maar uiteindelijk kwam hij er met een berisping vanaf. Pas om half acht gisterenavond werd de uitslag van de Grote Prijs van Duitsland officieel bevestigd.
Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Drama gisteren voor Sebastian Vettel: de Duitser gleed in de eindfase van de baan en uit de race. Een mogelijke zege ging aan zijn neus voorbij, én de viervoudige wereldkampioen is nu WK-leider af. “Er valt weinig te zeggen… Ik maakte een kleine fout met een enorme impact op het resultaat”, aldus de Ferrarist. “Ik remde iets te laat voor de bocht, blokkeerde hierdoor mijn voorste banden én daarna de achterbanden en kon niet meer insturen.” Vettel stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken, maar kijkt positief naar de toekomst.  “We hebben aan iedereen laten zien dat we competitief zijn, dus ik kijk uit naar Hongarije volgend weekend.”

Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
Over het incident van Vettel was Max Verstappen van mening dat de Duitser niet echt een blunder heeft begaan. “Het was super lastig. Vooral in die bocht”, zei de Red Bull-rijder gisteren. “Als je daar ook maar even blokkeerde, lag je er gelijk af. Het waren hele lastige omstandigheden en dan kunnen zo’n dingen gebeuren. Het had zomaar bij iemand anders kunnen voorvallen.” De jonge Limburger eindigde de race op een vierde plaats. “Vierde was echt het best mogelijke vandaag”, aldus Verstappen, die ook al uitkijkt naar de volgende manche in Hongarije. “Onze (winst) kansen zijn daar in elk geval wel beter dan hier.”

Valtteri Bottas - Mercedes AMG Petronas Motorsport
Valtteri Bottas - Mercedes AMG Petronas Motorsport
Na de herstart in de slotfase van de race gisteren, opende Valtteri Bottas de aanval op leider en teamgenoot Lewis Hamilton. Vervolgens kreeg de Fin via de radio te horen dat hij zijn positie moest behouden. Met zijn vierde zege van het seizoen pakte de Brit belangrijke punten voor zijn titelstrijd met Sebastian Vettel.  Mercedes AMG –baas Toto Wolff liet weten dat dit teamorder ook zou gegeven zijn als de rollen waren omgedraaid:  “Als de volgorde andersom was geweest, met Valtteri op kop en Lewis op P2, dan hadden we precies dezelfde beslissing genomen. Het ging erom dat we deze 1-2 over de streep zouden krijgen, ongeacht de volgorde.”

Foto’s:Georges De Coster & Racing International Photography



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons